Στην Ελλάδα το Αρχείο Καβάφη

Το περίφημο αρχείο Καβάφη αγοράστηκε τελικά, από το Ίδρυμα Ωνάση και πρόκειται να στεγαστεί στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος, από το 2013.

Το κοινό, εκτός από το ότι θα μπορεί να δει από κοντά, ανυπολόγιστης αξίας χειρόγραφα και προσωπικά αντικείμενα του Αλεξανδρινού ποιητή, θα έχει την ευκαιρία να εντρυφήσει στο έργο του, μέσα από ένα πλαίσιο δράσεων και όχι μόνο.

Η υποδιευθύντρια της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση
Αφροδίτη Παναγιωτάκου, επισήμανε τη σημασία του γεγονότος, ότι δηλαδή, «το αρχείο παρέμεινε σε ελληνικά χέρια, πρόθυμα να το διαθέσουν όχι μόνο στους ειδικούς, αλλά σε όλο το κοινό, ελληνικό και ξένο».
Η κ. Παναγιωτάκου, σε δηλώσεις της στον Αθήνα 9.84 και στη Βάνα Λυκομήτρου τόνισε: «Θα πρέπει να ξεφύγουμε από τη λογική απλώς και μόνο της έκθεσης των αντικειμένων. Υπάρχει κάτι σημαντικότερο, που έχει να κάνει με την πρόσβαση στο αρχείο και την αξιοποίησή του. Κατ' αρχάς πρέπει να επενδύσουμε στην ψηφιακή αξιοποίησή του. Είναι ήδη βέβαια ψηφιοποιημένο, αλλά το ζητούμενο είναι το τι μπορεί να κάνει κανείς με αυτό, από τη στιγμή που το έχει στα χέρια του».
Keywords
Τυχαία Θέματα