ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί Βορίδη για «πάγωμα» της κατασκευής τζαμιού στο Βοτανικό

Ευθύνες στον υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων του ΛΑΟΣ αποδίδει εμμέσως πλην σαφώς ο Δημ.Παπαδημούλης για το «πάγωμα» της κατασκευής τεμένους στην περιοχή του Βοτανικού. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε σχετική ερώτηση τόσο προς τον Μάκη Βορίδη όσο και προς τη συναρμόδια υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Αννα Διαμαντοπούλου. «Τα διαδικαστικά είναι έτοιμα για την έναρξη
ανέγερσης του τεμένους στην περιοχή του Βοτανικού, σύμφωνα με ψηφισμένη και ισχύουσα νομοθετική ρύθμιση», υποστηρίζει...... παραθέτοντας σχετικά δημοσιεύματα, αλλά «ο νυν υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Βορίδης φέρεται να «παγώνει» το θέμα, αφού εκκρεμεί μόνο η δική του υπογραφή στην προκήρυξη του διαγωνισμού για την ανάθεση της κατασκευής του έργου», όπως σημειώνει ο κ.Παπαδημούλη.
Στα σχετικά δημοσιεύματα παρατίθενται δηλώσεις συνεργατών του που αποδίδουν την μη υπογραφή στο γεγονός ότι «ο υπουργός δεν έχει ακόμη ενημερωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες», αλλά και παλαιότερη δήλωση Βορίδη ότι «Δεν είπαμε ποτέ ότι δε θέλουμε θρησκευτικά τεμένη στην Ελλάδα, αλλά έχει σημασία το μέγεθος και η τοποθεσία. Έχει σημασία ο όγκος κι αν αυτό θα λειτουργεί σαν πολιτιστικό κέντρο ή μόνο σα τέμενος...». Η δημιουργία νόμιμου ισλαμικού τεμένους στην πρωτεύουσα θα επιτρέψει σε τουλάχιστον 30.000 μουσουλμάνους που κατοικούν σήμερα στην Αθήνα να ασκήσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, αλλά και να ελεγχθούν οι σήμερα αδήλωτοι χώροι προσευχής που φτάνουν τους 120, τονίζει ο κ.Παπαδημούλης.
Keywords
Τυχαία Θέματα