ΕΝΩΘΕΙΤΕ Ή ΕΝΩΝΟΥΝ ΜΑΣ (ως πληβείους στην Νέα Υόρκη και όχι μόνον)

Διαβάζουμε συχνά, τώρα τελευταία, γιά τις ‘επερχόμενες εκλογές’, στην πατρίδα μας, την ήδη τέως Ελλάδα. Έτσι το Μαξίμου, αλλοιώς το Μαξίμου, σήμερα το Μαξίμου, αύριο το Μαξίμου και, τελικά... πάπαλα το Μαξίμου...

Μιάς και το Μέγαρο Μαξίμου είναι το κτήριο στην Αθήνα, όπου στεγάζεται το γραφείο του εκάστοτε πρωθυπουργού της Ελλάδος, όλοι περιμένουμε εναγωνίως να μας πει κάτι το Μαξίμου, γιά τις επερχόμενες εκλογές.
Αχ και να είχε λαλιά το Μαξίμου, να.....
μπορούσε το έρμο τούτο το κτήριο να μας πει την μαύρη αλήθεια, γιά το τι γίνεται εκεί μέσα τέλος πάντων.

«Δεν μπορεί, μέλημα χρόνου είναι οι επερχόμενες εκλογές», πολλές και πολλοί σκέφτονται. Αρχίζουν να ψάχνονται λοιπόν, γιά να στήσουν άλλο ένα πατριωτικό κόμμα ή κάποιον ευρύτερο πολιτικό φορέα ή ένα ακόμα πατριωτικό κίνημα, όσο γίνεται πιό παρδαλό, με πολλές μεταξωτές κορδέλες!

«Αρκεί να έχουμε κάποιες θέσεις [ποτέ σοβαρές προτάσεις], με απήχηση στον ελληνικό μας κόσμο... και, να, είμαστε έτοιμοι γιά τις επερχόμενες εκλογές»! Όποτε και αν επέλθουν οι επερχόμενες εκλογές...

Εκείνο όμως που δεν κατανοούν τα ιδρυτικά στελέχη των νέων πατριωτικών κομμάτων, πολιτικών θεσμών και κινημάτων είναι πως, με την ιδρυτική τους πράξι, απλά καταδικάζουν τα μέλη τους και τους οπαδούς τους σε μία από τα ίδια. Ή έτσι ή γιουβέτσι, μία από τα ίδια θα είναι, έστω και αν βρουν κάποιες και κάποιους να νομιμοποιήσουμε με την ψήφο μας τα νέα κόμματα και κινήματα και τους νέους πολιτικούς φορείς.

Όλα τα παλιά και όλα τα νέα κόμματα λοιπόν επί ποδός εκλογών, των επερχομένων εκλογών, του νυν σαθρού πολιτικού συστήματος της θεοκρατικής, δεσποτικής και στυγνά δυναστικής κομματοκρατίας, η οποία, εδώ και 190 χρόνια, με πολύ μικρά χρονικά διαλλείματα, καταδυναστεύει την πατρίδα μας, την τέως πλέον Ελλάδα. Άσε δε την τέως Ελλάδα και τους κουμπάρους μας στην Κύπρο.

Εδώ, στην Νέα Υόρκη να δεις τι γίνεται! Έχει ήδη δρομολογηθεί η νέα παγκόσμια κυβέρνηση εν’ απουσία γιά τον ελληνικό μας κόσμο, όχι από την σύσσωμη μεγάλη αμερικανική μας ομογένοια, αλλά με την μορφή μιάς ολοσέλιδης έκφρασης αλληλεγγύης, μιάς λίστας δηλαδή πράγματι διακεκριμένων συμπατριωτών μας, αριθμητικά αρκετών επιλέκτων γιά όλες τις θέσεις υπουργών και υφυπουργών· μόνον τις φωτογραφίες και τους θώκους κατανομής υπουργείων ξέχασαν να βάλουν σε τούτη την έκφραση αλληλεγγύης, πυγμής και αποφασιστικότητας!

Μίας και είμαι καθηγητής κυβερνητικής στρατηγικής και συστημικής δυναμικής, πάντα με ενδιαφέρει όχι τόσο η συστημική δράση όσο η συστημική ανάδραση. Με επιστολή του λοιπόν στον εκδότη του ‘Εθνικού Κήρυκα’, ένας τεράστιος ομογενής πατριώτης, Ίκαρος κάποτε στην πατρίδα μας, την ήδη τέως Ελλάδα, ο κ. Μπιλ Σταθάκος, σε μία έξαρση συστημικής ανάδρασης του ελληνικού μας κόσμου στην Νέα Υόρκη, πολύ σωστά και γλαφυρά παρομοιάζει την κατάσταση με... βάρκα που μπάζει:

«Κύριε Διευθυντά, αποφύγετε να ξεχωρίζετε τους ομογενείς σε πληβείους και επιλέκτους της εφημερίδα
Keywords
Τυχαία Θέματα