“Κόκκινο πανί” ο Φελέκης για ΝΔ και Συνασπισμό

Πρόσωπο φιλικά διακείμενο προς το λεγόμενο βαθέως ΠΑΣΟΚ, (βλ. Παπουτσή- Καρχιμάκη κ.ά), έχει προτείνει, σύμφωνα με πληροφορίες μας, για τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο τέως πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.
Πρόκειται για τον δημοσιογράφο Νίκο Φελέκη, ο οποίος ήταν μέχρι πριν από λίγο καιρό διευθυντής στην εφημερίδα, «Κόσμος του Επενδυτή».
Το όνομα του Φελέκη έγινε γνωστό τα.....
τελευταία δέκα χρόνια, όταν μαζί με την ομάδα του έφυγε
από την εφημερίδα «Επενδυτής» του Μιχάλη Ανδορουλιδάκη για να δημιουργήσουν λίγο αργότερα, με χρηματοδότη τον Γιαννίκο του ΑΛΤΕΡ, την εφημερίδα «ο Κόσμος του Επενδυτή».
Ο Ν. Φελέκης είναι παντρεμένος με την ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μαριλένα Κοππά.

Το 2008 ο Ν. Φελέκης διαγράφηκε από μέλος της ΕΣΗΕΑ (για δύο χρόνια) μετά από καταγγελία του συνδυασμού «Η “Ανοιχτή Πόλη” του Αλέξη Τσίπρα, για «λαθροχειρία» και «παραπληροφόρηση» Σύμφωνα με την καταγγελία η εφημερίδα «Κόσμος του Επενδυτή»,με διευθυντή τον Ν. Φελέκη, «διέπραξε εις βάρος του Αλέξη Τσίπρα μια πρωτοφανή λαθροχειρία που παραβιάζει κάθε έννοια δεοντολογίας και φτάνει στο επίπεδο της δημοσιογραφικής αλητείας».

Συγκεκριμένα:
Ο «Κόσμος του Επενδυτή» ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα μια συνέντευξη για το φύλλο της 21.10.06. Οι ερωτήσεις υποβλήθηκαν γραπτώς από τον συντάκτη κ. Λιδάκη (Ανδρουλιδάκης) μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και απαντήθηκαν από τον Αλέξη Τσίπρα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.
Την συνέντευξη αυτή, ο «Κόσμος του Επενδυτή» παρουσίασε στην πρώτη σελίδα του φύλλου της 21.10.06, με τον πηχυαίο τίτλο «Θέλω να ενώσω την Αριστερά» και υπότιτλο «θα κάνω ότι μπορώ γι’ αυτό».
Πέραν του ότι εκφράζει μια πολιτική θέση εντελώς άσχετη με τον τρόπο με τον οποίο η «Ανοιχτή Πόλη» και οι πολιτικές δυνάμεις που την υποστηρίζουν, προσεγγίζουν το ζήτημα της ενότητας της Αριστεράς, ο τίτλος αυτός:
Δεν έχει την παραμικρή σχέση με το περιεχόμενο των απαντήσεων που έστειλε ο Αλέξης Τρίπρας στην εφημερίδα.
Επιδιώκει την δημιουργία εντυπώσεων που αλλοιώνουν με τον πλέον χονδροειδή τρόπο το περιεχόμενο της συνέντευξης.
Δημιουργεί μια απαράδεκτη και χυδαία εντύπωση για το υποτιθέμενο προσωπικό ύφος του Αλέξη Τσίπρα.
Και το χειρότερο:
Για να συνδέσει τον απαράδεκτο αυτόν τίτλο με την συνέντευξη, η εφημερίδα «Κόσμος του Επενδυτή» προσθέτει στο κείμενο της συνέντευξης μια εκ των υστέρων ερώτηση, την οποία απαντάει μόνη της.
Η πλαστή ερώτηση και η πλαστή απάντηση είναι οι εξής:
«Εσύ βλέπεις ότι μπορείς να πρωταγωνιστήσεις στην υπόθεση “ενότητα της Αριστεράς”;
-Εγώ προς αυτή την κατεύθυνση θα κάνω ό,τι μπορώ. Εξάλλου η ενότητα της Αριστεράς είναι όνειρο και στόχος ζωής».
Τώρα το πώς και το γιατί, ο Παπανδρέου πρότεινε τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο για κυβερνητικό εκπρόσωπο, είναι αλλουνού ή μάλλον… πασοκικού Ευαγγέλιο. Στη ΝΔ πάντως (σ.σ.: χαρά που θα κάνουν στον Συνασπισμό) δηλώνουν πως δεν θα δεχτούν τον Ν. Φελέκη ως κυβερνητικό εκπρόσωπο και μάλιστα όταν η χώρα σε λίγες μέρες θα μεπι σε προεκλογική
Keywords
Αναζητήσεις
γ. φελεκης δημοσιογραφος, νικος φελεκης δημοσιογραφος βιογραφικο
Τυχαία Θέματα