Να απολυθούν 200.000 δημόσιοι υπάλληλοι, «ονειρεύεται» η Ξαφά

Στην νεοφιλελέυθερη γραμμή της κυβέρνησης και η Μιράντα Ξαφά, η οποία ζητά να «καθαρίσει» το δημόσιο και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες από 200 χιλιάδες εργαζόμενους. Το πρώην μέλος του ΔΝΤ και πουλέν του Μητσοτάκη, σε μια κυνική της συνέντευξη «συμβουλεύει» την....
κυβέρνηση Παπανδρέου… να «απαλλαγεί» άμεσα από τους δημόσιους υπαλλήλους κλείνοντας οργανισμούς και στέλνοντας στην ανεργία χιλιάδες ανθρώπους. Στη συνέντευξη που
παραχώρησε στην «Ισοτιμία» η Μ. Ξαφά μιλώντας για τον δημόσιο τομέα ήταν εντελώς κυνική:

«Από τον ιδιωτικό τομέα έχουν απολυθεί 250.000 άνθρωποι και από το Δημόσιο ουδείς. Γιατί ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα; Διότι, μέχρι σήμερα, το ελληνικό πολιτικό σύστημα διασφάλιζε τη συντήρηση της εξουσίας μέσω της συνεχούς επέκτασης του κράτους.

Γι’ αυτό και δεν έχει τη βούληση να αναλάβει πρωτοβουλίες για να συρρικνώσει το Δημόσιο και να αντιταχθεί στις συντεχνίες που το λυμαίνονται.

Το 70% των δημόσιων δαπανών είναι μισθοί και συντάξεις. Επομένως, δεν μπορεί από το υπόλοιπο 30% να προέλθει όλη η προσαρμογή.

Για να έχουμε Δημόσια Διοίκηση παρόμοια σε μέγεθος με αυτή της Ευρωζώνης, πρέπει να φύγουν 200.000 άτομα από το Δημόσιο. Όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό, και όσο πιο γρήγορα σταματήσει το μπαράζ των νέων φόρων, τόσο λιγότεροι θα χάσουν τη δουλειά τους στον ιδιωτικό τομέα.

Οι μετατάξεις στο Δημόσιο είναι σαν τις «μουσικές καρέκλες». Δεν οδηγούν, δηλαδή, σε συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, όπου απασχολείται το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού! Το μόνο νοικοκύρεμα είναι να καταργηθούν οργανισμοί, να κλείσουν δημόσιες επιχειρήσεις και να απολυθούν οι υπάλληλοί τους» τόνισε χαρακτηριστικά.

http://www.kentrinews.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα