Ο ΓΕΡΟ ΣΟΦΟΣ ...ΑΙΣΙΟΔΟΞΕΙ:

Κάθε μέρα "πιανει"την επικαιρότητα και φιλοσοφεί δραματικά
ΕΝΑΣ ΠΑΠΑΣ( ανδρεου) ΕΦΥΓΕ
ΕΝΑΣ ΠΑΠΑΣ( δήμος) ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ...

Έχω καιρό να μιλήσω, Είμαι όμως γέρων και επί πλέον πολλά από τα τρέχοντα είναι ανάλατα και δεν με αγγίζουν.
Σήμερα όμως έχουμε αρκετά γαργαλιστικά τα οποία υποκινούν τα Μ.Μ.Ε. σε θεότρελες ερμηνείες κι άλλα παραμύθια της χαλιμάς. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα:
**¨Ενας παπάς (Παπανδρέου) κι ένας άλλος παπάς (Παπαδήμος) μας ήρθε ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ!Οι παπάδες (το ιερατείο) πάντα διαδραμάτιζε
κομβικό ρόλο στα ...
παρά τοις Έλλησι.Ανεξάρτητα από τις λοιδωρίες της (πανάθεμά με) προοδευτικής αριστεράς το ιερατείο τείνει προς την καλλιέργεια της αρετής κι αυτό ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει.
Θετικόν βεβαίως τό ότι μας προέκυψε ο Παπα-δήμος, όστις εκτός των άλλων έχει και την έξωθεν καλήν ευρωπαϊκήν...Τραπεζικήν μαρτυρίαν.
Χαράς ευαγγελία για τους Τραπεζίτες και δανειστές μας είναι η επιλογή του στο τιμόνι της Ελλάδας, όπως έγραψε κι η ηλεκτρονική αυτή εφημερίδα προ ημερών.Και δεν είχε άδικο, διότι αυτή τη στιγμή το παγκόσμιο χρηματιστηριακό σύστημα πανηγυρίζει για την επιλογή του Παπα-δήμου!
Ψυχολογικά οι ΄Ελληνες αυτή τη στιγμή , τον συνοδεύουν με ευχές κι ελπίδες χωρίς να πάψουν να είναι βαθέως επιφυλακτικοί.΄Ομως
Ο Παπα-δήμος χωρίς αμφιβολία είναι σοβαρός και δημιουργικός άνθρωπος κι άρα θα θελήσει να βγάλει τη χώρα από τη παγίδα και να ανακουφίσει το λαό. Τσανάκι των ξένων Τραπεζιτών είναι μεν, αλλά στο βάθος του πρέπει να αγαπάει και την πατρίδα και προφανώς είναι υποχρεωμένος να το αποδείξει και να μην περάσει ως ένας διακοσμητικά μεταβατικός τριμηνίτης πρωθυπουργός.
Αν δε καταφέρει και μπορεί-να παράξει έργο επωφελές, πρακτικό υπέρ της χώρας τότε χαιρέτα μας την παλαιά πολιτική κάστα, τη σαπίλα και την κατάντια, όπως τη χαρακτήρισε ο τέως πρόεδρος Κωστής Στεφανόπουλος. Ας λέει, ο Παπαδήμος σήμερα πως δεν είναι πολιτικός... Θα αναγκαστεί σύντομα να ασκήσει πολιτική, δημιουργώντας ένα νέο πολιτικό σκηνικό στη χώρα, αυτό δηλαδή που έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή η χώρα. Ο ίδιος ο κόσμος που έχει μπουχτίσει από τη μούργα της παιλαιάς πολιτικής που έφερε με τα τερτίπια της, τη χώρα στο αδιέξοδο... θα ζητήσει την αόριστη παράταση της ...μεταβατικής.. Κι αυτό θα είναι σωτήριο για την Ελλάδα. Φαίνεται ότι ήρθε για να παραμείνει.. ο παπα-δήμος. Δεν ήρθε για να ξεφτιλιστεί, αλλά να προσθέσει ένα ακόμη παράσημο στην πορεία του...Θα βρει τρόπους να μπαλώσει τις ανησυχίες των ξένων τραπεζιτών, ενώ παράλληλα θα επιδιώξει να νοικοκυρέψει τα εσωτερικά μας. Μακάρι να είμαστε στο σταυροδρόμι μιας νέας πολιτικής ζωής.Ψυχραιμία και να παρακολουθείτε τον Παπα-δήμο και τα εξαπτέρυγά του.. Μάλλον, έχω κρυφές αισιοδοξίες πως μπορεί να βγούμε από τη φάκα. Ίδομεν


www.pressbank.blogspot.comΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα