Όσες οι συνιστώσες, άλλες τόσες και οι γνώμες στον ΣΥΡΙΖΑ!

Σύγχυση κορυφής στον ΣΥΡΙΖΑ για το αν θα καταγγείλουν το μνημόνιο ή αν θέλουν να το επαναδιαπραγματευθούν.
Ο Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στον realfm ανέφερε ότι: «δεν μιλάμε για καταγγελία αλλά επαναδιαπραγμάτευση».

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης
μιλώντας στον ΒΗΜΑfm, εμφανίστηκε …αντίρροπος: «η επιστολή Τσίπρα δεν ....
σημαίνει ότι δεν μιλάμε για καταγγελία της δανειακής σύμβασης» είπε.

Στο ενδιάμεσο των δύο προηγουμένων στάθηκε η Ρένα Δούρου, που εμφανίστηκε στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ: «καταγγελία σημαίνει ότι μιλάμε για καταγγελία όρων μνημονίου».

Ορισμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζουν καν τις διεθνής υποχρεώσεις της χώρας, όπως ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος δήλωσε στο Ράδιο 9: «τα έχουμε πληρώσει τα χρέη. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΕΗ!»

Άλλοι στον ΣΥΡΙΖΑ αποδέχονται εμμέσως το Μνημόνιο αφού αποδέχονται την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όπως ο Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ είπε «ναι στην ανακεφαλαιοποίηση αλλά και σε δημόσιο έλεγχο των τραπεζών».

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συζητούν δημόσια το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας ως αποτέλεσμα της πολιτικής τους πρότασης, όπως για παράδειγμα ο Π. Λαφαζάνης, ο οποίος σημείωσε στο ΒΗΜΑfm: «αν μας διακόψουν την χρηματοδότηση, τότε η χώρα θα υποχρεωθεί να διακόψει την αποπληρωμή του χρέους», αλλά και η Ρ. Δούρου στη ΝΕΤ: «αν υπάρξει παύση της ροής δανείων από τους δανειστές μας, το ίδιο θα κάνουμε και εμείς με τη σειρά μας».

http://www.briefingnews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα