Σόϊμπλε: «δεν θέλουμε να πιστέψει κανείς ότι θέλουμε να θέσουμε την Ελλάδα υπό την κατοχή μας»

Θετικός απέναντι στην ιδέα της προώθησης ενός «Σχεδίου Μάρσαλ» για την ενίσχυση της ανάπτυξης στην Ελλάδα, εμφανίζεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.
Ο κ. Σόιμπλε τονίζει, ωστόσο, ότι η Αθήνα θα πρέπει να αξιοποιήσει τα ήδη υφιστάμενα κοινοτικά
κονδύλια και προσθέτει πως «εμείς είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε ότι μας ζητήσουν», αλλά «δεν θέλουμε να....
πιστέψει κανείς ότι θέλουμε να θέσουμε την Ελλάδα υπό την κατοχή μας».

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «ώσπου να κάνει η Ελλάδα τις αναγκαίες αλλαγές, πρέπει να της δώσουμε χρόνο» και προσθέτει ότι «αυτός είναι ο λόγος που δώσαμε το πρώτο πακέτο και ύστερα, αφού είδαμε ότι και αυτό δεν αρκούσε, το δεύτερο».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, αναφέρει ότι «αν η Ελλάδα θέλει να γίνει ανταγωνιστική, δεν χρειάζεται μόνο επενδύσεις, αλλά και δομικές μεταρρυθμίσεις. Και τις οικονομικές αποφάσεις δεν πρέπει να τις παίρνει η δημόσια διοίκηση, αλλά οι επιχειρήσεις στο πλαίσιο του ανταγωνισμού. Αυτή είναι η εμπειρία μας. Αυτή είναι η ουσία του θέματος».

Για το ενδεχόμενο αποστολής Γερμανών εφοριακών στη χώρα μας, σημειώνει ότι «αν η Ελλάδα επιθυμεί να στείλουμε Γερμανούς εφοριακούς στο πλαίσιο ενός διεθνούς προγράμματος για την ενδυνάμωση του φορολογικού συστήματος, είμαστε πρόθυμοι να το κάνουμε Ωστόσο, ο φόβος του συνδικάτου των Ελλήνων εφοριακών ότι οι Γερμανοί ειδικοί θα κλέψουν τη δουλειά των Ελλήνων συναλέλφων τους είναι παράλογος, σκέτη ανοησία».

http://www.dailynews24.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα