Την «έξοδο» στην Ειδική Γραμματέα Περιβάλλοντος δείχνει ο Γ. Πεταλωτής λόγω «χρυσού» ταξιδιού...

«Αδειάζει» την Ειδική Γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος κ. Καραβασίλη και θέτει θέμα ηθικής τάξης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, διότι η κρατική λειτουργός συμμετείχε σε ταξίδι στη Φινλανδία, μαζί με τους φιλοξενούμενους εταιρίας που προωθεί επένδυση χρυσού στη Θράκη! Ο κ. Πεταλωτής, μιλώντας στον ρ/σ « ΔΙΑΥΛΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ» και στη δημοσιογράφο Μαρία Παπαδοπούλου, χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη συμμετοχή της στο ταξίδι, έκανε παρέμβαση στην υπουργό Περιβάλλοντος, ανέφερε ότι ερευνάται ποίος κάλυψε τα
έξοδά της και δείχνει την έξοδο.. . Επίσης ο κ. Πεταλώτης, τάχθηκε κατά της επένδυσης χρυσού στην....
εκλογική του περιφέρεια, για λόγους περιβαλλοντικούς. Μάλιστα, τονίζει ότι οποιαδήποτε διαφορετική άποψη, «έχει άλλα κίνητρα».

Πάντως η Ειδική Γραμματέας Περιβάλλοντος κ. Καραβασίλη, σύμφωνα με τη δημοσιογράφο «επέστρεψε ενθουσιασμένη με τα όσα είδε», σε περιοχή εξόρυξης χρυσού στη Φινλανδία, την οποία επισκέφθηκε αντιπροσωπεία με δαπάνη της εταιρίας χρυσού που θέλει να αναλάβει την επένδυση.

Ερωτηθείς για το θέμα αυτό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πεταλωτής, απάντησε: «Διάβασα κάποιες δηλώσεις της κ. Καραβασίλη, η οποία είναι μία σοβαρή επιστήμονας. Η δουλειά την οποία κάνει στο Υπουργείο, στο οποίο υπηρετεί , είναι να προστατεύει το περιβάλλον. Θεώρησα και θεωρώ απαράδεκτο και το τόνισα, στο πιο υψηλό επίπεδο, που θα μπορούσα και στην υπουργό στην κα. Μπιρμπίλη, ότι δεν μπορεί μία γραμματέας Υπουργείου Περιβάλλοντος να επισκέπτεται μαζί με τους φιλοξενούμενους από την εταιρεία χρυσού, οι οποίοι πήγαν από την περιοχή μας ιδιώτες, πολίτες, στη Φινλανδία, για να επισκεφθεί τα χρυσορυχεία, που βρίσκονται εκεί. Εν πάση περιπτώσει, ακόμη και καλά να ήταν τα χρυσορυχεία εκεί -αυτό είναι μία άλλη συζήτηση- οποιοσδήποτε κρατικός λειτουργός, έχει υποχρέωση να έχει μία αποστασιοποιημένη άποψη, επιστημονική και πολιτική και μάλιστα να μην ακολουθεί κανένα πρόγραμμα. Η κα. Καραβασίλη, βέβαια, είπε ότι πήγε με δικά της έξοδα, ότι δεν ήταν ενταγμένη σ΄αυ τή την επίσκεψη των υπόλοιπων πολιτών. Αυτό ελέγχεται και είναι θέμα ενός ελέγχου, μιας έρευνας που γίνεται. Από κει και πέρα υπάρχει εκφρασμένη άποψη, εδώ και πολλά χρόνια, των τοπικών κοινωνιών για την τύχη του χρυσού στην περιοχή μας. Υπάρχει και ξεκάθαρη τοποθέτηση του πρωθυπουργού, του κ. Παπανδρέου, όταν ήρθε στην Κομοτηνή, ότι στο θέμα του χρυσού δεν πρόκειται να γίνει κάτι διαφορετικό, απ' αυτό που συμφωνούν οι τοπικές κοινωνίες. Τότε, πραγματικά, είναι απαράδεκτο να υπάρχουν άλλου είδους ενέργειες, υπονομευτικές από κάποιον κρατικό λειτουργό και με τις συνέπειες οι οποίες θα υπάρχουν».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στο ραδιόφωνο της Ροδόπης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με τις δηλώσεις του φαίνεται να βάλλει κατά υπουργών που προωθούν τη λύση της εκμετάλλευσης του χρυσού και υπονοεί ότι σε τέτοιες ιδέες, τα κίνητρα δεν είναι αγνά...

«Η κρατική εξουσία, η οποία μάλιστα, είναι πολύ μακριά από την περιοχή μας και ίσως δεν ενδιαφέρεται τόσο, όσο θα έπρεπ
Keywords
Τυχαία Θέματα