Φοροδιαφυγή που φτάνει το 500% "ξεσκέπασε" το ΣΔΟΕ - Μεγαλογιατροί και δικηγόροι στις λίστες με τους υπόπτους






- Η αύξηση αυτή αφορά μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2011
- Μεγαλογιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και μηχανικοί πάλι στη λίστα υπόπτων
- Δήλωναν φτωχά εισοδήματα και είχαν μεγάλη ακίνητη περιουσία
- Τα πρόστιμα φθάνουν τα 16,3 εκατομμύρια ευρώ

Από τον έλεγχο που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους στην Περιφέρεια Θεσσαλίας προκύπτει ότι διπλασιάστηκαν οι παραβάσεις που αφορούν σε πλαστά και εικονικά στοιχεία, τεράστια αύξηση της φοροδιαφυγής στην διακίνηση αγαθών
η οποία φθάνει και το 500%(!), παραβατικότητα σε επιχειρήσεις που φθάνει το 35% παρότι έχουν υπερδιπλασιαστεί οι έλεγχοι, και πρόστιμα που φθάνουν τα 16,3 εκ ευρώ.

Όλα αυτά συνθέτουν την εικόνα της παραβατικότητας στην περιοχή. Όπως αναφέρεται σήμερα σε ρεπορτάζ της εφημερίδας "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" της Λάρισας, που παραθέτει και τα σχετικά στοιχεία, με λίστες ονομάτων που προέκυψαν από διασταυρώσεις στοιχείων με εξειδικευμένα κριτήρια επικινδυνότητας και πληροφοριών, από καταγγελίες πολιτών, εντοπίστηκε αυξημένη σε έκταση και εύρος φοροδιαφυγή σε συγκεκριμένες δραστηριότητες και ομάδες φορολογουμένων.

Την ίδια στιγμή ισχυρό δείχνει να είναι, το πλήγμα που δέχεται η επώνυμη φοροδιαφυγή, καθώς το ΣΔΟΕ έχοντας προχωρήσει σε εξονυχιστικούς ελέγχους σε μεγαλογιατρούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους μηχανικούς και άλλες επαγγελματικές ομάδες, αποκάλυψε περιπτώσεις αναντιστοιχίας των εισοδημάτων που δηλώνονται με την ακίνητη περιουσία που διαθέτουν και τις υψηλές δαπάνες σε σχέση με τα δηλούμενα μικρά κέρδη, με αποτέλεσμα να ζητήσει την συνδρομή των τραπεζών για το άνοιγμα των λογαριασμών τους.

Ο προϊστάμενος της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΣΔΟΕ, Παν. Παπακωνσταντίνου, ανέφερε πως προς το παρόν δεν υπάρχει απτό αποτέλεσμα λόγω της χρονοβόρου διαδικασίας, αλλά είναι θέμα χρόνου να έρθουν στην επιφάνεια εισοδήματα που φοροδιαφεύγουν και να βρεθούν οι υπαίτιοι αντιμέτωποι με ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα