Στο φως τα μυστικά του γυναικείου οργασμού...



Αποτελεί πηγή προβληματισμού για τους περισσότερους άντρες και πηγή απογοήτευσης για αρκετές γυναίκες. Ελληνας επιστήμονας ωστόσο κατάφερε να ρίξει φως στα μυστικά του γυναικείου οργασμού.
Ο καθηγητής Γιαννίκος Γεωργιάδης και οι συνάδελφοί του από το Πανεπιστήμιο Γκρόνιγκεν της Ολλανδίας μελέτησαν τις μαγνητικές τομογραφίες γυναικών κατά τη διέγερσή τους από τον σεξουαλικό τους σύντροφο και ανακάλυψαν ότι η περιοχή του προμετωπιαίου λοβού, μια περιοχή που ελέγχει τη φαντασία, τις επιθυμίες και τη λήψη αποφάσεων, απενεργοποιούνταν τη συγκεκριμένη στιγμή.

Το γεγονός αυτό δείχνει ότι η κορύφωση με τη βοήθεια παρτενέρ έρχεται μόνο όταν η γυναίκα «αφήνεται» και φτάνει σε μια «μεταβαλλόμενη κατάσταση συνείδησης». «Δεν νομίζω ότι ο οργασμός απενεργοποιεί το συνειδητό, αλλά σίγουρα το αλλάζει. Οταν ρωτάς κάποιον πώς αντιλαμβάνεται τον οργασμό, τον περιγράφει σαν αίσθηση απώλειας ελέγχου» εξηγεί ο Γιαννίκος Γεωργιάδης.

Οι ειδικοί ωστόσο πιστεύουν πως κατάφεραν να ανακαλύψουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον δύο μονοπάτια ηδονής. Το ένα εξ αυτών, όπως ανακάλυψε ο Ελληνας ερευνητής, τίθεται σε λειτουργία όταν η γυναίκα διεγείρεται σεξουαλικά από τον σύντροφό της, ενώ το άλλο, σύμφωνα με Αμερικανούς συναδέλφους του, ενεργοποιείται όταν η γυναίκα είναι μόνη της και φαντασιώνεται.

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Ράτζερτς στο Νιου Τζέρσεϊ, με επικεφαλής τον Μπάρι Κομισάρουκ, μελέτησαν σε ξεχωριστή έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση «New Scientist», τις μαγνητικές τομογραφίες εθελοντριών που ήρθαν σε κορύφωση μέσω φαντασίωσης προκειμένου να μελετήσουν τον ρόλο της φαντασίας στην πρόκληση σωματικής αντίδρασης. Οπως ανακάλυψαν, κατά τη διαδικασία αυτή παρατηρήθηκε δραστηριότητα σε περισσότερες από τριάντα περιοχές του εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομένου του προμετωπιαίου λοβού.



Keywords
Τυχαία Θέματα