Bομβιστική επίθεση στο πολιτικό γραφείο του Κ. Σημίτη - Δεν είχαν προειδοποιήσει για τη βόμβα

Δεύτερη φορά σε 26 μήνες στόχος ο πρώην πρωθυπουργός.
Η δεύτερη βομβιστική επίθεση, μέσα σε 26 μήνες, σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο πολιτικό γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού κ. Κώστα Σημίτη, στην οδό Ακαδημίας 35. Η έκρηξη του μηχανισμού -πιθανόν εμπρηστικού- σημειώθηκε περίπου στις 9 το βράδυ, στον 5ο όροφο του κτιρίου, όπου βρισκόταν το γραφείο του κ. Σημίτη που εκείνη την ώρα ήταν κλειστό. Ακολούθησε μεγάλης έκτασης πυρκαγιά που ....
επεκτάθηκε και σε άλλους ορόφους του κτιρίου και την οποία
προσπαθούν να κατασβέσουν 27 πυροσβέστες με εννιά οχήματα.
Σημειώνεται ότι στις 28 Ιανουαρίου 2010, η οργάνωση «Επαναστατική Απελευθερωτική Δράση» είχε τοποθετήσει εμπρηστικό μηχανισμό στο ίδιο γραφείο. Η έκρηξη είχε προκαλέσει μικρής, σχετικά, έκτασης ζημιές. Η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού, στις 20 Μαρτίου 2009, στο γραφείο του βουλευτή κ. Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και για την εμπρηστική επίθεση, στις 18 Μαρτίου 2011, στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου, στην οδό Απόλλωνος. Η οργάνωση που δεν έχει εξαρθρωθεί μέχρι σήμερα, αφιέρωνε τα κτυπήματα στα συλληφθέντα μέλη της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».

Ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παντελής Καψής με αφορμή την επίθεση στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όσοι επιχειρούν να δυναμιτίσουν το πολιτικό κλίμα στην πορεία προς τις εκλογές, δεν θα το πετύχουν. Η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται»
Το Βήμα
Keywords
Τυχαία Θέματα