Nαρκομανείς κολλάνε AIDS για να εισπράττουν επίδομα 700 ευρώ μηνιαίως!

16:36 21/11/2011 - Πηγή: 24wro
Η εξάρτηση από τα ναρκωτικά αλλά και η οικονομική...
ανέχεια ωθούν κάποιους ναρκομανείς σε κινήσεις απελπίσιας. Δε διστάζουν να κολλήσουν τον ιό του AIDS προκειμένου να εισπράξουν το επίδομα των οροθετικών.
Ακούγεται σαν ψέμα αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό.

Οπως επιβεβαίωσε στο Νewsit o παθολόγος - λοιμωξιολόγος και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS,
Μάριος Λαζανάς "υπάρχει μεγάλη αύξηση του ποσοστού των νέων μολύνσεων του ιού του AIDS στους τοξικομανείς. Οι λόγοι είναι η επαναχρησιμοποίηση των συρίγων και η μόλυνση μέσω της σεξουαλικής επαφής. Ομως έχουμε παρατηρήσει ότι κάποιοι λόγω της οικονομικής ανέχειας που υπάρχει τον τελευταίο καιρό κολλάνε τον ιό για να πάρουν το επίδομα που χορηγείται στους οροθετικούς το οποίο είναι στα 700 ευρώ το μήνα".

Όσο για τις ενέργειες που γίνονται για να προφυλαχθούν από το AIDS οι ναρκομανείς ο κύριος Λαζανάς μας λέει "η συντόμευση του χρόνου αναμονής για τη λήψη μεθαδόνης γιατί καταλαβαίνετε πως εάν ένας ναρκομανής μπει γρήγορα στο υποκατάστατο δεν είναι στην διαδικασία επαναχρησιμοποίησης των συρίγγων. Μια ακόμη ενέργεια είναι η χρησιμοποίηση ατομικών συρίγγων γι΄αυτό και το κράτος σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ δίνει ελεύθερα σύριγγες και βέβαια η πιο σημαντική ενέργεια είναι η χρήση προφυλακτικών κατά τη σεξουαλική επαφή.

"Σημαντικό ρόλο παίζει και η ενημέρωση" είπε τέλος ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS, Μάριος Λαζανάς.
Keywords
Αναζητήσεις
aids narkomaneis
Τυχαία Θέματα