Μωράκι επέζησε χωρίς αμνιακό υγρό στο σάκο!

21:53 29/7/2013 - Πηγή: AEK365

Με ένα πολύ σπάνιο περιστατικό στα ιατρικά χρονικά ήρθαν αντιμέτωποι οι γιατροί της βουλευτή του αμερικανικού Κογκρέσου, Τζέιμι Χερέρα Μπιούτλερ (φωτο) και της νεογέννητης κόρης της.

Η μικρή Αμπιγκέιλ αναπτύχθηκε χωρίς αμνιακό υγρό στο σάκο και τελικά γεννήθηκε πρόωρα στις 15 Ιουλίου χωρίς νεφρά, όμως παρά τις προβλέψεις των γιατρών αποδείχθηκε πολύ πεισματάρα και κρατήθηκε στη ζωή!

Οι γιατροί είχαν διαγνώσει στη μητέρα της ένα σοβαρότατο πρόβλημα στην εγκυμοσύνη το οποίο λέγεται Σύνδρομο Πότερ: Υπολειτουργία των νεφρών της εγκύου προκαλεί μειωμένη παραγωγή αμνιακού υγρού και

αυτό συνήθως οδηγεί στον θάνατο του εμβρύου καθώς εμποδίζει την ανάπτυξη των πνευμόνων του.

Κατά την εγκυμοσύνη οι γιατροί προχώρησαν στην έγχυση ορού ως υποκατάστατο του αμνιακού υγρού. Στη γέννησή της τελικά η Αμπιγκεϊλ είχε αναπτύξει πνεύμονες και τώρα αναπνέει από μόνη της, κάτι που σημαίνει ότι η σπάνια θεραπεία είχε αποτέλεσμα. Ωστόσο η Αμπιγκεϊλ ζει με αιμοκάθαρση και θα χρειαστεί μεταμόσχευση νεφρού για να επιζήσει.

Η ρεπουμπλικάνα βουλευτής από την Ουάσινγκτον και ο σύζυγός της εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία ευχαριστούν εκείνους τους γιατρούς και τους νοσοκόμους που δεν θέλησαν να αποδεχτούν την αρχική καταδικαστική για το μωρό διάγνωση. «Περισσότερο απ' όλους βέβαια, είμαστε ευγνώμονες στον Θεό που άκουσε όλες τις προσευχές για αυτό το θαύμα» προσέθεσαν.

Keywords
Αναζητήσεις
έγχυση ορού ως υποκατάστατο του αμνιακού υγρού
Τυχαία Θέματα