Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης χορηγός της παρέλασης

10:45 15/10/2013 - Πηγή: AEK365

Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης προσφέρθηκε να αναλάβει το κόστος των καυσίμων που θα απαιτηθούν για να πάρουν μέρος στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου οι μηχανοκίνητες μονάδες και τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.
Την ίδια ώρα, ενοχλημένος εμφανίστηκε νωρίτερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος στη συνάντηση που είχε με τους στρατιωτικούς συντάκτες, για το θόρυβο που έχει προκληθεί σχετικά με το κόστος της στρατιωτικής παρέλασης η οποία θα πραγματοποιηθεί στη

Θεσσαλονίκη.
Η συνάντηση αυτή με τον υπουργό Άμυνας είχε προγραμματισθεί από το απόγευμα της Παρασκευής χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη ότι στο μεταξύ θα έβγαινε ανακοίνωση από το ΠΑΣΟΚ , στην οποία υποστηρίζεται ότι θεωρείται περιττό έξοδο η παρέλαση των μηχανοκίνητων μονάδων.
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε κατηγορηματικά ότι εκείνος είναι υπεύθυνος για την απόφαση να συμμετέχουν και μηχανοκίνητες μονάδες στην παρέλαση και όχι το ΓΕΕΘΑ τονίζοντας ότι αυτές δεν μπορούν να γίνονται μίζερες όταν λαμβάνεται η απόφαση να πραγματοποιηθούν.
Το αν θα πρέπει να γίνονται ή όχι οι στρατιωτικές παρελάσεις είναι άλλο θέμα, είπε φανερά ενοχλημένος καθώς γίνεται μία σπέκουλα πάνω στο θέμα αυτό.
«Ότι γίνεται πρέπει να γίνεται με δόξα και τιμή» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας επίσης πως «η στρατιωτική παρέλαση ενισχύει το φρόνημα του λαού και αποτελεί ένα πατριωτικό μήνυμα. Πρέπει σε ότι κάνουμε να το πράττουμε σωστά. Εξάλλου το πατριωτικό φρόνημα δεν κοστολογείται».
Ωστόσο το επιπλέον κόστος, για το οποίο γίνεται και όλη η φασαρία, ανέρχεται στο ποσό των 35.000 ευρώ και αυτό γιατί επειδή οι μηχανοκίνητες μονάδες οι οποίες θα παρελάσουν είναι από τη Θεσσαλονίκη και από τις γύρω περιοχές.
Έτσι παραμένει άγνωστο πόσα επιπλέον αεροσκάφη από την Πολεμική Αεροπορία θα πετάξουν εκτός από το συγκεκριμένο F-16 που έχει ήδη αποφασιστεί να πετάξει στη Θεσσαλονίκη και να κάνει εντυπωσιακή την παρουσία. Αδιευκρίνιστο παραμένει και αν τελικά θα συμμετάσχει και η Αεροπορία Στρατού με ελικόπτερα Σινούκ και Απάτσι.
Σε ερώτηση του newpost.gr αν υπάρχει φόβος μήπως την 28η Οκτωβρίου η εξέδρα των επισήμων γίνει στόχος για διαμαρτυρίες του κόσμου στην πολιτική της άγριας λιτότητας και των χαρατσιών που επιβάλλονται στους πολίτες, ο υπουργός Δ. Αβραμόπουλος απάντησε ότι "Τα φοβικά αυτά σύνδρομα έχουν οδηγήσει την Ελλάδα εκεί που είναι σήμερα..." Και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο λαός θα προστατεύσει την εθνική εορτή από έκτροπα.

Πηγή: newpost.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα