Σκληρή με την Ελλάδα και πάλι η Μέρκελ

22:24 7/11/2012 - Πηγή: AEK365

Την ανάγκη να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και οι αλλαγές στα εργασιακά στην Ελλάδα, προκειμένου να αναχαιτιστεί η υψηλή ανεργία, επισήμανε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, κατά την ομιλία της στο Ευρωκοινοβούλιο την Τετάρτη ενώ κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες σε συμφωνία για ένα σχέδιο ευρύτερης δημοσιονομικής και οικονομικής ενοποίησης που θα τεθεί σε ισχύ

τα επόμενα δύο με τρία χρόνια.

Η Άνγκελα Μέρκελ αναγνώρισε ότι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα είναι αρνητική και παραδέχτηκε πως τα οικονομικά βάρη δεν μπορεί να πέφτουν μόνο σε μισθωτούς και συνταξιούχους.

Τόνισε ότι οι δυσκολίες της χώρας ξεκίνησαν όταν το έλλειμμα έφτασε το 15% και οι αγορές έπαψαν να της δανείζουν. «Αυτή ήταν η έναρξη της κρίσης», είπε η Γερμανίδα καγκελάριος σημειώνοντας παράλληλα πως κανείς δεν επέβαλε στην Ελλάδα περιορισμούς.

«Κάποιος πρέπει να πει στους Έλληνες ότι δεν είναι σωστό να απεργούν σε κάθε ιδιωτικοποίηση, ότι δεν γίνεται να έχουν ένα κράτος που δεν συλλέγει τους φόρους του, ότι τα υπουργεία δεν μπορούν καν να συνεργαστούν μεταξύ τους, ότι οι δημόσιες συγκοινωνίες δεν μάζευαν αρκετά έσοδα ούτε καν για να πληρώσουν τους μισθούς των υπαλλήλων τους, ότι μερικές συντάξεις ήταν πολύ μεγάλες, ότι το κράτος είναι τεράστιο», ανέφερε μεταξύ άλλων η καγκελάριος.

Σνεχίζοντας και σε έντονο ύφος η Α. Μέρκελ δήλωσε: «Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που πάει να γίνει μια ιδιωτικοποίηση στην Ελλάδα να γίνονται απεργίες. Δεν είναι δυνατόν τα μέσα μαζικής μεταφοράς να μην μπορούν να εισπράξουν τα κόμιστρα και οι φορολογικές υπηρεσίες να μην μπορούν να εισπράξουν τα έσοδα σε ένα κράτος που είναι υδροκέφαλο. Αν αυτά τα πράγματα στην Ευρώπη δεν μπορούμε να τα λέμε φιλικά ο ένας στον άλλον και αν όταν τα λέμε μας αντιμετωπίζουν σαν Αρειανούς, δεν πρόκειται να προχωρήσουμε».

Τέλος, υπογράμμισε με νόημα ότι η Λιθουανία, η Λετονία και η Εσθονία έκαναν τεράστια προσπάθεια εν καιρώ οικονομικής κρίσης και σήμερα έχουν πετύχει καλά ποσοστά οικονομικής ανάπτυξης. «Στην Ευρώπη έχουμε νέα κράτη μέλη που υποχρεώθηκαν να υποστούν πάρα πολλές θυσίες για να μπορέσουν να προχωρήσουν», δήλωσε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα καγκελάριος.

Keywords
Τυχαία Θέματα