Η Κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν θα “δηλώσει” αν έγινε πραξικόπημα στην Αίγυπτο

07:57 26/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Κυβέρνηση Ομπάμα ενημέρωσε τους Αμερικανούς βουλευτές την Πέμπτη ότι δεν προτίθεται να προβεί σε “προσδιορισμό” για το αν έγινε στρατιωτικό πραξικόπημα στην Αίγυπτο, ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στο μεταξύ ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν ζήτησε την Πέμπτη από τον αιγυπτιακό στρατό την απελευθέρωση της ισλαμιστή έκπτωτου Προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και των άλλων φυλακισμένων στελεχών της

Μουσουλμανικής Αδελφότητας, δήλωσε ο εκπρόσωπός του Εδουάρδο ντελ Μπούι και ενώ στην Αίγυπτο συνεχίζονται οι μεγάλες διαδηλώσεις υποστηρικτών και αντιπάλων του Μόρσι.

Με αυτή την πολιτική κίνηση η Κυβέρνηση Ομπάμα αποφεύγει μια απόφαση που θα την ανάγκαζε αυτόματα σε περικοπή της στρατιωτικής βοήθειας που παρέχει προς την Αίγυπτο.

Ενημερώνοντας τα μέλη του Κογκρέσου, ο αναπληρωτής Υφυπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Μπερνς ανέφερε ότι η Κυβέρνηση δεν είναι νομικά υποχρεωμένη να συντάξει οποιοδήποτε συμπέρασμα για το αν η αποπομπή του ισλαμιστή Προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι θα πρέπει να οριστεί ως πραξικόπημα, και ότι αν κάνει τέτοια δήλωση, δεν θα ήταν προς το συμφέρον των ΗΠΑ, διευκρίνισε ο αξιωματούχος.

«Πιστεύουμε ότι η συνεχιζόμενη παροχή βοήθειας στην Αίγυπτο, σύμφωνα με τη νομοθεσία μας, είναι σημαντική για το στόχο της προώθησης μιας υπεύθυνης μετάβασης σε δημοκρατική διακυβέρνηση», είπε ο αξιωματούχος.

«Θα συνεργαστούμε με το Κογκρέσο για να καθορίσουμε τον καλύτερο τρόπο ώστε να συνεχίσουμε τη βοήθεια προς την Αίγυπτο», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα