Προσπάθειες για ανακατασκευή των γεφυριών στο Λατσί

19:28 19/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το θέμα της άμεσης ανακατασκευής των γεφυριών στην περιοχή του Λατσιού συζητήθηκε σε συνάντηση του Δημάρχου Πόλεως Χρυσοχούς Άγγελου Γεωργίου Οδυσσέως και του Γ. Καρεκλά, του Τμήματος Δημοσίων Έργων, σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής Αρχής.

Ο κ. Οδυσσέως αναφέρει πως το Τμήμα Δημοσίων Έργων έχει προβληματιστεί ιδιαίτερα για το θέμα αυτό, λόγω της μορφολογίας της περιοχής εκατέρωθεν της γέφυρας. Συνεπώς, προστίθεται στην ανακοίνωση, η γέφυρα θα κατασκευαστεί σε πιο ψηλό επίπεδο από τους δρόμους εκατέρωθεν και θα δημιουργηθούν αντίστροφες προσαρμογές.

Σημειώνεται ότι η υφιστάμενη

γέφυρα, με πέντε σωληνωτούς οχετούς, έχει κατασκευαστεί πάνω σε προσωρινή βάση, κατά τη διάρκεια της επέκτασης του αλιευτικού καταφυγίου στο Λατσί.

Οι πιο πάνω προβληματισμοί του Τμήματος Δημοσίων Έργων συζητήθηκαν, προστίθεται στην ανακοίνωση, και με μηχανικούς του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, έγινε εισήγηση για κατάργηση/κατεδάφιση της εν λόγω γέφυρας, έτσι που τα όμβρια να ρέουν απρόσκοπτα προς τη θάλασσα και αντί αυτού να κατασκευαστεί ξεχωριστή πρόσβαση προς το αλιευτικό καταφύγιο του Λατσιού από τη δυτική πλευρά της κοίτης του ποταμού.

Η εισήγηση αυτή αντιμετωπίστηκε θετικά από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, το οποίο είναι έτοιμο να τροποποιήσει τα σχέδια του χώρου στάθμευσης που εκτελούνται.

Το Τμήμα Πολεοδομίας ανέλαβε επίσης να ετοιμάσει ρυθμιστικό σχέδιο για τη διακίνηση των οχημάτων στο σημείο που γίνεται εισήγηση για κατασκευή της νέας πρόσβασης προς το αλιευτικό καταφύγιο.

Ο κ. Οδυσσέως, λαμβάνοντας υπόψη την πιο πάνω εισήγηση, η οποία φαίνεται ότι θα δώσει ριζικές λύσεις, τόσο για την ομαλή ροή των όμβριων προς τη θάλασσα, όσο και για την ομαλή διακίνηση των τροχοφόρων και βαρκών από και προς το Αλιευτικό Καταφύγιο στο Λατσί, αλλά και για την εξοικονόμηση ποσού για την ανακατασκευή της γέφυρας, δεσμεύτηκε να θέσει το θέμα στην επόμενη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στόχος της δημοτικής Αρχής, καταλήγει η ανακοίνωση, είναι να δοθούν οι απόψεις του Δήμου και να καταστεί δυνατή η άμεση προώθηση της διαδικασίας ζήτησης των προσφορών για μελέτη και ανακατασκευή της εν λόγω πρόσβασης

Keywords
Τυχαία Θέματα