Συμφωνία Νετανιάχου – Λίβνι για κυβέρνηση συνασπισμού

21:57 19/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η πρώην Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Τζίπι Λίβνι θα είναι επικεφαλής των συνομιλιών με τους Παλαιστίνιους, συμφωνία που προκύπτει από την αναδυόμενη κυβέρνηση συνασπισμού του Πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κ. Λίβνι, η οποία ηγείται του κεντρώου κόμματος HaTnuah, θα υπηρετήσει ως Υπουργός Δικαιοσύνης και «διαπραγματεύτρια με τους Παλαιστίνιους για την επίτευξη συμφωνίας που θα θέσει τέρμα στη διένεξη», αναφέρεται σε ανακοίνωση της συμμαχίας των κομμάτων Likud – Beitenu.

Το κόμμα της κ. Λίβνι, το οποίο ζητά την έναρξη εκ νέου των

ειρηνευτικών συνομιλιών με τους Παλαιστίνιους, είναι το πρώτο κόμμα που επιλέγει να εισέλθει στη νέα κυβέρνηση συνασπισμού του κ. Νετανιάχου.

Μετά την εγκαθίδρυση της Κυβέρνησης «μια υπουργική ομάδα για την ειρηνευτική διαδικασία με τους Παλαιστίνιους θα σχηματιστεί, με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό και τη συμμετοχή των Υπουργών Δικαιοσύνης, Άμυνας και Εξωτερικών», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Δικαιοσύνης θα προβούν σε ενέργειες για να επαναρχίσει η διπλωματική διαδικασία, προστίθεται.

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι σε περίπτωση που επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων, αυτή θα υποβληθεί ενώπιον της Κυβέρνησης και της Βουλής για έγκριση και αν είναι απαραίτητο, θα διενεργηθεί δημοψήφισμα.

Η κ. Λίβνι θα συντονίζει τη δράση της με τον κ. Νετανιάχου και θα δίδει αναφορά σε τακτά χρονικά διαστήματα για τις εξελίξεις, ενώ εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού θα παρίσταται σε όλες τις συναντήσεις και τις συνομιλίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα