Το Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ καλεί την ΚΕ να μην τοποθετηθεί υπέρ κάποιου υποψηφίου

20:43 19/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Πολιτικό Γραφείο του ΚΣ ΕΔΕΚ εισηγείται προς την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, που θα συνέλθει την Πέμπτη, όπως το Κίνημα δεν τοποθετηθεί υπέρ κάποιου υποψήφιου στο δεύτερο γύρο των Προεδρικών εκλογών την ερχόμενη Κυριακή.

Καλεί επίσης τους πολίτες να ενεργήσουν με γνώμονα τη διασφάλιση της ακεραιότητας του προγράμματος των θέσεων και των αρχών που κατέθεσε στην προεκλογική εκστρατεία.
Εισήγηση Πολιτικού Γραφείου

προς την Κεντρική Επιτροπή

Το Π.Γ συζήτησε σήμερα την πρόταση που θα κατατεθεί στην Κ.Ε. για τη θέση της ΕΔΕΚ στην επαναληπτική εκλογή της ερχόμενης Κυριακής.

Το Π.Γ. ενημερώθηκε επιπρόσθετα και για τις θέσεις που εξέθεσαν σήμερα το πρωί οι δύο εναπομείναντες υποψήφιοι προς το Κ.Σ. ΕΔΕΚ.

Όπως είναι γνωστό η ΕΔΕΚ κατέθεσε την πρόταση της για τις προεδρικές εκλογές στη βάση της πρότασης του ενδιάμεσου χώρου, όπως αυτή έχει εκφρασθεί με τη στήριξη της υποψηφιότητας του Γιώργου Λιλλήκα και το πολιτικό πρόγραμμα που συνδιαμορφώσαμε.

Το Π.Γ ομόφωνα εισηγείται προς την Κ.Ε. όπως:

«οι θέσεις της ΕΔΕΚ όπως κατατέθηκαν στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, δεν της επιτρέπουν να τοποθετηθεί υπέρ κάποιου υποψηφίου στο δεύτερο γύρο των Προεδρικών Εκλογών.

Επιπρόσθετα καλεί τους πολίτες να ενεργήσουν με γνώμονα τη διασφάλιση της ακεραιότητας του προγράμματος, των θέσεων και των αρχών που καταθέσαμε στην προεκλογική περίοδο και με δεδομένο ότι η προγραμματική μας διακήρυξη, οι θέσεις και οι προτάσεις μας στα κρίσιμα και σημαντικά ζητήματα του τόπου, δεν ταυτίζονται με τις θέσεις κανενός από τους δύο υποψηφίους».

Η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στην αποτροπή της πόλωσης, με πρωτοβουλίες για την ισχυροποίηση του ενδιάμεσου χώρου, ο οποίος επιφορτίζεται με πρόσθετες ευθύνες.

Η ΕΔΕΚ δεσμεύεται ότι θα ανταποκριθεί με επάρκεια σε αυτές τις ευθύνες με τη διατύπωση σοβαρού και υπεύθυνου πολιτικού λόγου.

Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί από τον Πρόεδρο του κόμματος σύντομα θα ανακοινωθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

19/2/13

Keywords
Τυχαία Θέματα