Δεν έχει «κόκκινες γραμμές» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για τα εργασιακά ο Λ. Παπαδήμος

Δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ στη συνάντησή τους για τα εργασιακά στο πλαίσιο διαδοχικών του επαφών που είχε σήμερα με εκπροσώπους κοινωνικών εταίρων, ενόψει της επίσκεψης της τρόικας στις 16 Ιανουαρίου.
Επίσης δεν ξεκαθάρισε αν θα προχωρήσει η κυβέρνηση σε νομοθετική ρύθμιση σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία των κοινωνικών εταίρων για τα ζητήματα που θέτει η τρόικα.
Ο Γιάννης Παπαγόπουλος δήλωσε μετά

τη συνάντηση ότι η ΓΣΕΕ δεν κάνει ούτε ένα βήμα πίσω από την εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας που περιλαμβάνει και το μισθό ασφαλείας του φτωχού εργάτη. Ξεκαθάρισε ότι δεν συζητείται καμία αναθεώρηση για την εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας. Σημείωσε πως η σύμβαση υπεγράφη κόντρα στο μνημόνιο.
Πρόσθεσε ότι η συνομοσπονδία δε δίνει την συναίνεσή της σε κανέναν από τα ζητήματα που τίθενται και ούτε δέχεται να πάρουν οι εργοδότες πίσω την υπογραφή τους.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΒ μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό επισήμανε ότι οι κοινωνικοί εταίροι έχουν δείξει ωριμότητα ώστε να συζητούν όλα τα θέματα που τους αφορούν. Τέλος είπε ότι ο ΣΕΒ θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να μη θιγεί ο κατώτατος μισθός.
Ο Λουκάς Παπαδήμος συναντάται επίσης με εκπροσώπους της ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ.
Σε δηλώσεις της η Αλέκα Παπαρήγα επισήμανε ότι το ΚΚΕ δεν δέχεται καν τον όρο μισθολογικό και εργατικό κόστος, γιατί, όπως είπε, χωρίς εργάτες, τους υπάλληλους, τους μισθωτούς δεν υπάρχει κερδοφορία, επομένως δεν υπάρχει κόστος»

Keywords
Τυχαία Θέματα