Ο Τζέρεμι Κλάρκσον του «Top Gear» σοκάρει τη βρετανική κοινή γνώμη!

Πρότεινε «να εκτελούνται, μπροστά στις οικογένειές τους, οι δημόσιοι υπάλληλοι που απεργούν!».

Σάλο έχουν προκαλέσει στη Βρετανία οι δηλώσεις του, γνωστού για το προκλητικό του χιούμορ, παρουσιαστή του BBC Τζέρεμι Κλάρκσον («Top Gear»), ο οποίος πρότεινε, ούτε λίγο ούτε πολύ, «να εκτελούνται μπροστά στις οικογένειές τους» οι δημόσιοι υπάλληλοι που απεργούν, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στις συντάξεις τους!

Ο Ντέιβ Πρέντις, γενικός γραμματέας του συνδικάτου Unison, ζήτησε από το BBC

να απολύσει τον διάσημο παρουσιαστή, χαρακτηρίζοντας «σκανδαλώδεις» τις δηλώσεις του. Πρόσθεσε ακόμη ότι έχει ζητήσει από τους νομικούς εκπροσώπους του συνδικάτου να εξετάσουν αν είναι δυνατόν να καταθέσουν μήνυση εις βάρος του παρουσιαστή.

«Η εκπομπή μεταδίδεται σε ώρα μεγάλης τηλεθέασης, μπροστά σε παιδιά. Η συγγνώμη δεν αρκεί, καλούμε το BBC να τον απολύσει» είπε χαρακτηριστικά. «Μιλούσε σχεδόν όπως ο Καντάφι, όταν αναφερόταν στους αντικαθεστωτικούς διαδηλωτές» ανέφερε από την πλευρά της η Κάρεν Τζένινγκς, αντιπρόεδρος του συνδικάτου.

Ο Κλάρκσον ήταν προσκεκλημένος στην εκπομπή «The One Show» το βράδυ της Τετάρτης, όταν του τέθηκε ερώτηση σχετικά με την απεργία περίπου ενός εκατομμυρίων δημοσίων υπαλλήλων. «Εγώ θα τους τουφέκιζα όλους. Θα τους έβγαζα έξω και θα τους εκτελούσα μπροστά στις οικογένειές τους» είπε ο παρουσιαστής, που έχει γίνει γνωστός σε όλο τον κόσμο μέσω της εκπομπής αυτοκινήτου Top Gear. «Θέλω να πω μ’ αυτό ότι απεργούν, ενώ παίρνουν χρυσές συντάξεις, την ώρα που εμείς πρέπει να δουλεύουμε» πρόσθεσε.

Το BBC ζήτησε συγγνώμη, διαβεβαιώνοντας ότι οι δηλώσεις του Κλάρκσον ήταν μια «άκομψη» προσπάθεια για χιούμορ. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, που είναι προσωπικός φίλος του παρουσιαστή, χαρακτήρισε «ανόητες» τις δηλώσεις του, προσπαθώντας να τον δικαιολογήσει: «Ήταν προφανώς ανόητο και είμαι σίγουρος ότι δεν ήθελε να πει κάτι τέτοιο».

Keywords
Τυχαία Θέματα