Mελέτη ταράζει τα νερά – Τα παιδιά μεγαλώνουν καλύτερα με ομοφυλόφιλους γονείς!

Παγκόσμια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Αυστραλία με θέμα την «Υγεία του Παιδιού» διαπιστώνει ότι οικογένειες ομοφυλοφίλων ανατρέφουν πολύ καλύτερα τα παιδιά τους σε σύγκριση με τα ετερόφυλα ζευγάρια.

Σύμφωνα με προκαταρκτική έκθεση σχετικά με τη μελέτη 500 παιδιών σε όλη τη χώρα της Αυστραλίας, τα νέα παιδιά που μεγαλώνουν με ζευγάρια του ιδίου φίλου δείχνουν πιο ακμαία και έχουν υψηλότερα ποσοστά συνοχής με την οικογένεια σε σχέση με άλλα που συμβιώνουν με ζευγάρια ετεροφυλοφικά.

Στην έκθεση βρέθηκαν σημαντικά στατιστικά στοιχεία παιδιών σχετικά με πολύπλευρους δείκτες συμπεριλαμβανομένης της αυτοεκτίμησης, της συναισθηματικής συμπεριφοράς και το ποσό του χρόνου που δαπανάται με τους γονείς.

Αναφορές υπάρχουν επίσης για τη συνολική υγεία και την οικογενειακή συνοχή, τη μέτρηση του πόσο καλά λειτουργεί μια οικογένεια μαζί!

Σύμφωνα με τον Dr Simon Crouch, επικεφαλής της ερευνητικής αυτής μελέτης στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, δεν είναι καθόλου εύκολο για τα παιδιά να μεγαλώνουν με οικογένειες του ιδίου φύλου, καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν τον εκφοβισμό και την ομοφοβία, κάτι που μπορεί να επηρεάσει τη συμπεριφορά τους και το πώς θα σχετίζονται μεταξύ τους.

Πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι το 70% των μαθητών που έχουν ομοφυλόφιλους γονείς στην αυστραλιανή πολιτεία του Κουίνσλαντ αντιμετωπίζουν τον εκφοβισμό και τον χλευασμό από τους συμμαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους. Αν ένας μαθητής βιώνει το «στίγμα» στο σχολείο, οι ερευνητές υποθέτουν, πως στις οικογένειες αυτές «γενικά οι γονείς είναι πιο πρόθυμοι να επικοινωνούν και να προσεγγίσουν τα κοινωνικά αυτά θέματα», με αποτέλεσμα μια δυναμική της οικογένειας.

Η έρευνα αυτή έχει αρχίσει ήδη να πείθει αρκετούς νομοθέτες να στηρίξουν την ισότητα γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων αλλά και την υιοθεσία παιδιών από τους ίδιους.

Keywords
Τυχαία Θέματα