70.000 προσλήψεις στο Δημόσιο τα τελευταία δυο χρόνια!

Σύμφωνα με την έκθεση της μόνιμης αντιπροσωπείας της τρόικα στην Αθήνα, που δημοσιεύτηκε στο «Βήμα της Κυριακής», τα τελευταία δυο χρόνια έγιναν περίπου 70.000 νέες προσλήψεις στο δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η έκθεση αποκαλύπτει ότι ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων μειώθηκε ελάχιστα, καθώς παρά τις χιλιάδες κανονικές, αλλά και πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, η κυβέρνηση προχώρησε στην πρόσληψη 70.000 ατόμων, ώστε να καλύψουν κενά

αλλά και να «εξυπηρετήσουν πολιτικά συμφέροντα».

Στην έκθεση σημειώνεται χαρακτηριστικά: «Ενώ νομοθετούσαν κανόνες για μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων έκαναν προσλήψεις από το παράθυρο κι ενώ ψήφιζαν τον "Καλλικράτη" για να γίνουν συνενώσεις των δήμων και να εξοικονομηθεί 1,5 δισ. ευρώ έκαναν πάνω από 12.000 προσλήψεις στους ΟΤΑ».

Να σημειωθεί, πως η έκθεση παραδόθηκε από τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζανιά στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς της κυβέρνησης, όπου αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «το 2010 συνταξιοδοτήθηκαν 53.336 υπάλληλοι, ωστόσο ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων παρέμεινε σταθερός στα 692.301 άτομα».

Το 2011 και όταν πλέον η τρόικα επέβαλε αυστηρά το… περίφημο «1 πρόσληψη για 5 αποχωρήσεις», έφυγαν 40.025 εργαζόμενοι και ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων μειώθηκε μόλις κατά 24.266 άτομα!

Keywords
Τυχαία Θέματα