Aναγνώριση από την FIFA για τους τίτλους του Παναθηναικού στο ποδόσφαιρο

Για καιρό αποτελούσε ένα μυστήριο για πολλούς φίλους του Πανθηναικού, καθώς μόνο λιγοι γνώριζαν και μπορούσαν να αποδείξουν πόσοι ακριβώς ήταν οι τίτλοι που κατέκτησε το «τριφύλλι», την περίοδο κατά την οποία το πρωτάθλημα διεξαγόταν υπό τον ΣΕΓΑΣ.

Χθς μόλις η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου προχώρησε στην επικύρωση των τίτλων που είχε κατακτήσει ο Παναθηναϊκός

πριν την ίδρυση της ΕΠΟ, αναφέροντας πως οι «πράσινοι» έχουν 26 Πρωταθλήματα στο παλμαρέ τους. Η επικύρωση των συγκεκριμένων τίτλων ήρθε από την ίδια την FIFA. Τα Τρόπαια που έγιναν γνωστά μετά από την έρευνα του ιστορικού Γιώργου Κουσουνέλου.

Συγκεκριμένα, σε ένα άρθρο της για τις εξελίξεις στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, η ιστοσελίδα της ομοσπονδίας αναφέρθηκε στην κατάκτηση του φετινού Πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό, αναφέροντας πως είναι το 39ο τρόπαιο στην ιστορία του και τόνισε ότι: «Πλέον ο Ολυμπιακός έχει μόνο 13 Πρωταθλήματα περισσότερα από τον Παναθηναϊκό που ακολουθεί με 26 τρόπαια»!

Όπως καταλαβαίνει κανείς εκτός από τις 20 πρωταθλήματα που έχει κατακτήσει το «τριφύλλι» από την εποχή που ιδρύθηκε η ΕΠΟ, η FIFA υπολογίζει σε αυτά πλεον και αυτά που κατέκτησε όταν η διοργάνωση ήταν υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ. Έτσι πλέον οι φίφλαθλοι του Πναθηναικού μπορού να υποστηρίζουν ότι η ομάδα τους έχει 26 πρωταθλήματα Ελλάδος και επίσημα πλέον.

Keywords
Αναζητήσεις
26 πρωταθληματα παναθηναικος, αναγνωριση 6 πρωταθληματων στον παο
Τυχαία Θέματα