Μέρκελ: ''ανησυχητική η υψηλή απόδοση της άκρας δεξιάς''

Ανησυχητικά χαρακτήρισε τα ποσοστά της άκρας δεξιάς στη Γαλλία η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

"Αυτή η υψηλή επίδοση είναι ανησυχητική, αλλά θεωρώ ότι αυτό θα διευθετηθεί στον δεύτερο γύρο», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς σχετικά με το ιστορικό 18% που κατέγραψε η Μαρίν Λε Πεν.

Η καγκελάριος «συνεχίζει

να υποστηρίζει» τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε θα συνεργαστεί με τον επόμενο πρόεδρο της Γαλλίας, δήλωσε.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε πως μέχρι τώρα οι επικεφαλής των κυβερνήσεων των δύο χωρών, ανεξάρτητα από το ποιοι είναι αυτοί, έχουν συνεργαστεί άψογα μαζί.

Ικανοποιημένος δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε για την παρουσία στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών «δύο πιστοποιημένων δημοκρατών, που είναι προσηλωμένοι στην Ευρώπη και στη γαλλο-γερμανική φιλία».

"Η γαλλο-γερμανική σύμπραξη είναι το ένα από τα δύο κλειδιά για το μέλλον της Ευρώπης...Η Γερμανία θα επιδιώξει καλή και στενή συνεργασία με όποιον εκλεγεί στην προεδρία από τον γαλλικό λαό», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Γκίντο Βέστερβέλε.

πηγή: kathimerini.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα