Το κάρυ «προστατεύει» το συκώτι

06:15 26/3/2010 - Πηγή: Zougla
Σύμφωνα με έρευνα, μια ουσία που περιέχεται στο κάρυ φαίνεται πως καθυστερεί τη βλάβη στο συκώτι η οποία οδηγεί τελικά σε κίρρωση. Σε έρευνα που έκαναν Αυστριακοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση κουρκουμίνης από ποντικούς μείωνε τα είδη φλεγμονής που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στο συκώτι. Προηγούμενη έρευνα υπέδειξε ότι η κουρκουμίνη έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες που μπορεί ενδεχομένως να βοηθούν στην καταπολέμηση της νόσου. Ορισμένες έρευνες υπέδειξαν ότι μπορεί να καταστείλει καρκινικούς όγκους και ότι άνθρωποι που καταναλώνουν πολύ κάρυ μπορεί ενδεχομένως να είναι
λιγότερο ευάλωτοι στη νόσο, αν και η κουρκουμίνη χάνει τις αντικαρκινικές της ιδιότητες γρήγορα στην πέψη. Η ερευνητική ομάδα θέλησε να εξετάσει την ενδεχόμενη συμβολή της κουρκουμίνης στην καθυστέρηση της βλάβης που προκαλείται από προοδευτική φλεγμονώδη νόσο του ήπατος. Οι βλάβες στο συκώτι μπορούν να οδηγήσουν σε κίρρωση του ήπατος. Ο επικεφαλής της έρευνας, Michael Trauner, από το Πανεπι
Keywords
Τυχαία Θέματα