«Τα έντομα είναι το μέλλον της διατροφής μας...Φάτε σκαθάρια, κάμπιες και ακρίδες,κάνουν καλό!»

Στη θέα ενός εντόμου στο πιάτο μας, οι περισσότεροι αντιδρούμε με αηδία.
Τα ελάχιστα εστιατόρια του Δυτικού Κόσμου που σερβίρουν πιάτα με μυρμήγκια ή σκαθάρια, συνήθως χαρακτηρίζονται ως γραφικά.
Κι όμως, μια έκθεση του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ, υποστηρίζει λίγο - πολύ πως τα έντομα ίσως είναι το μέλλον της διατροφής μας.....

«Τα έντομα είναι πολύ θρεπτικά. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, μέταλλα και λίπη και για το λόγο αυτό είναι πολύ σημαντικά για τους ανθρώπους σε αναπτυσσόμενες χώρες της Ασίας,
της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής.
Στην πραγματικότητα, είναι ήδη βασικό κομμάτι της διατροφής τους. Περίπου δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι, το ένα τρίτο του πληθυσμού της γης, τρέφεται με έντομα», λέει η Διευθύντρια του Οργανισμού, Εύα Ούρσουλα Μιούλερ.
Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως η κατανάλωση εντόμων μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πείνας στον Τρίτο Κόσμο και ταυτόχρονα της παχυσαρκίας στις χώρες της Δύσης.
Επιπλέον, η καλλιέργειά τους είναι πιο φιλική προς το περιβάλλον, σε σχέση με την εκτροφή ζώων ή τις συμβατικές καλλιέργειες. Ίσως, λοιπόν, ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτούμε.
Keywords
Τυχαία Θέματα