Reuters: Ο Χάρης Θεοχάρης είναι η «μαιμού της τεχνολογίας πληροφοριών»

Ενα εκτενέστατο αφιέρωμα στο γενικό γραμματεία εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη κάνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, κάνοντας λόγο για έναν 42χρονο με παιδικό πρόσωπο που έρχεται από την Lehman Brothers να εκσυγχρονίσει το απαρχαιωμένο σύστημα της ελληνικής φορολογίας....

Μάλιστα ο συντάκτης του άρθρου χαρακτηρίζει τον τον κ. Θεοχάρη, «μαιμού της τεχνολογίας πληροφοριών», κάτι που όπως αναφέρει το
είχε γράψει ο ίδιος στο twitter περιγράφοντας τον εαυτό του.
Κάνοντας αναφορά στο προφίλ του ο συντάκτης αναφέρει πως ο κ. Θεοχάρης είχε δώσει τα διαπιστευτήρια του ως επικεφαλής του τμήματος πληροφοριών του υπουργείο, ενώ εισήγαγε καινοτομίες όπως η διαδικτυακή πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.
Τον χαρακτηρίζει φανατικό χρήστη του twitter, αφού καθημερινά «τουιτάρει» σχόλια προς τους φορολογούμενους έως τη μία τα ξημερώματα, ενώ στις έξι το πρωί εμφανίζεται φρέσκος, ξυρισμένος και κομψότατος στα τηλεοπτικά πάνελ.
Στο άρθρο αναφέρεται πως διορίστηκε γενικός γραμματέας δημόσιων εσόδων, μία ισχυρή θέση που δημιουργήθηκε κατόπιν εντολών της Τρόικα και στόχος του είναι να απαλλάξει τις εφορίες και τις συναρμόδιες υπηρεσίες από τις πολιτικές παρεμβάσεις και τους μη παραγωγικούς αξιωματούχους.
Ο ίδιος σκοπεύει να συγχωνεύσει υπηρεσίες της εφορίας ώστε να ενοποιηθούν δυναμικό και πληροφορίες για να γίνει αποδοτικότερο το σύστημα. Δηλώνει «δεν είμαι ο τύπος ανθρώπου που θα κλειδωθεί στον πύργο του και δεν θα μιλάει σε κανέναν ... Πρέπει να οργανώσουμε τις υπηρεσίες και να συντομεύσουμε τις τυπικές διαδικασίες. Ο προϋπολογισμός και το σχέδιο διάσωσης έχουν θέσει σαφείς στόχους. Ο καθένας θα κριθεί ως προς αυτούς κάθε τρίμηνο».
Στο κείμενο αναφέρεται πως το πρώην στέλεχος της Lehman Brothers εγκατέλειψε το Λονδίνο όταν κατέρρεε ο επενδυτικός κολοσσός, ωστόσο οι συνέπειες της κατάρρευσης τον έπληξαν και στην Ελλάδα, καθώς βρισκόταν στην ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ στο ίδιο πόστο του επικεφαλής συστημάτων πληροφοριών.
Keywords
Τυχαία Θέματα