Σε αργία ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι Μυκόνου

20:36 21/6/2013 - Πηγή: TNSite

Και οι τρεις κατηγορούνται για απιστία σε βαθμό κακουργήματος για οικονομικό σκάνδαλο του δήμου και παραπέμπονται να δικαστούν με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Την απόφαση της αργίας έλαβε την Παρασκευή, όπως καταγράφει η ιστοσελίδα Cyclades24 η γενική γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κατηγορούμενοι φέρονται να έδιναν πλαστά διπλότυπα είσπραξης στα τέλη παρεπιδημούντων και να «τσέπωναν» τα χρήματα.

Τελικά, το παραπεμπτικό βούλευμα έχει καταστεί αμετάκλητο, κάτι το οποίο σημαίνει ότι στους τρεις αιρετούς επιβάλλονται κυρώσεις και θα παυθούν από τα καθήκοντά τους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη.

Οι εξελίξεις είναι δραματικές και πρωτόγνωρες για το Δήμο Μυκόνου, αφού μέσα σε μία ημέρα «ξηλώνεται» η ηγεσία του και ανοίγουν σοβαρά διοικητικά θέματα για το ποια θα είναι η επόμενη ημέρα στο Δήμο.

Απ’ τη στιγμή που θα επιβληθεί η ποινή της αργίας στο δήμαρχο και τους αντιδημάρχους, θα πρέπει να υπάρξει διάδοχη κατάσταση.

Καθήκοντα δημάρχου θα κληθεί να αναλάβει η πρώτη σε σταυρούς στο συνδυασμό του δημάρχου (μετά τους δύο αντιδημάρχους που τέθηκαν σε αργία) δημοτική σύμβουλος Ειρήνη Γρυπάρη.

Keywords
Τυχαία Θέματα