Ψαρονέφρι σε σάλτσα μουστάρδας

Σαββάτο σήμερα, ας μαγειρέψουμε ένα νόστιμο φαγάκι!
Δεν χρειάζεται όμως να μείνουμε και με τις ώρες στην κουζίνα.
Το φαγάκι λοιπόν αυτό γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα, ενώ η πικάντικη σάλτσα του πιστεύω δεν θα σας αφήσει αδιάφορους.
Πάμε να το μαγειρέψουμε!

Τα υλικά μας:
1 κιλό ψαρονέφρι
3-4 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά ρίγανη
1 φλιτζανάκι κρασί λευκό
4 γεμάτες κουταλιές μουστάρδα
ελαιόλαδο + 1 κουταλιά βούτυρο
αλάτι-πιπέρι
Επιπλέον:
1 ζουμερό λεμόνι
1 γεμάτη κουταλιά μουστάρδα
Το φτιάχνουμε:
Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να μας
κόψει το ψαρονέφρι σε στρογγυλά φιλετάκια.
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλετάκια και τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο στο οποίο έχουμε προσθέσει και μία κουταλιά βούτυρο.
Τα γυρίζουμε από όλες τις πλευρές για 4-5 λεπτά, να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.
Τα πασπαλίζουμε με ρίγανη.
Χτυπάμε το κρασί με τις 4 κουταλιές μουστάρδα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Περιχύνουμε τα φιλετάκια.
Κόβουμε το σκόρδο σε φετάκια και τα μοιράζουμε ανάμεσα στα κομμάτια του κρέατος.
Προσθέτουμε ελάχιστο νεράκι, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν τα φιλετάκια.
Κάποιες φορές μαζί με τα φιλετάκια προσθέτω και μανιτάρια, αυτή τη φορά δεν έβαλα.
Ελέγχουμε κατά διαστήματα μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι, συνήθως δεν χρειάζεται.
Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, στύβουμε ένα ζουμερό λεμόνι και στον χυμό προσθέτουμε μια γεμάτη κουταλιά μουστάρδα.
Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε το φαγητό μας.
Αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις ακόμα και αποσύρουμε από την φωτιά.
Συνοδεύεται ιδανικά με τηγανητές πατατούλες, αλλά και με έναν νόστιμο σπιτικό πουρέ.
Να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!
Keywords
Αναζητήσεις
ψαρονέφρι τηγανητο, ψαρονεφρι με πικαντικη σαλτσα
Τυχαία Θέματα
Ψαρονέφρι,psaronefri
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές