Γεμιστά κουλούρια Θεσσαλονίκης με τυρί

Υλικά

1 κιλό αλεύρι σκληρό500 ml νερό100 ml ελαιόλαδο2 φακελάκια ξερή μαγιά20 γρ αλάτι80 γρ ζαχαρη1 κ.σ. ταχινι300 γρ. σουσάμι400 γρ. τυρί φέτα400 γρ. τυρί κρέμα

Εκτέλεση

Αρχικά ανακατεύουμε το αλεύρι, το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το λάδι, το αλάτι, το τάχινι και φτιάχνουμε μια ζύμη την οποία δουλεύουμε πολύ καλά για 15 λεπτά.
Στη συνέχεια κόβουμε τη ζύμη σε 18 κομμάτια, πλάθουμε μπαστουνάκια και τα ανοίγουμε με τον πλάστη σε μακρόστενες λωρίδες.
Ανακατεύουμε την φέτα με το τυρί κρέμα και κάνουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
Γεμίζουμε τις λωρίδες που ανοίξαμε με το μίγμα τυριών

και μετα τα κλείνουμε καλά σαν ρολάκια-μπαστουνάκια.
Βρέχουμε τα χέρια μας με νερό πιάνουμε το κουλούρι με βρεγμένα χερια ωστε να βραχεί όλο το μπαστουνάκι και το βουτάμε στο σουσάμι.
Προθερμανουμε το φουρνο στους 235 βαθμούς και βάζουμε μέσα 4 κυπελάκια αλουμινένια μιας χρήσης με νερό για να δημιουργηθεί ατμός και τα αφήνουμε μέσα σε όλη την διαρκεία του ψησίματος. Τα ψήνουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολα για 20 λεπτά περίπου.
Tips

Με τα κυπέλακια με το νερο που βάζουμε δημιουργείται ατμος και τα κουλούρια μας είναι πιο τραγανά και δεν στεγνώνουν.


Keywords
Αναζητήσεις
κουλουρι θεσσαλονικησ με τυρι, κουλουρι με φιλαδελφεια
Τυχαία Θέματα
Γεμιστά, Θεσσαλονίκης,gemista, thessalonikis
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές