Ανακοίνωση Συλλόγου ΔΕΠ ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ

Tweet

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΕΠ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ΔΕΠ του ΠΤΔΕ του ΕΚΠΑ εκφράζει τη συμπαράστασή

του και υποστηρίζει ενεργά τον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων, που απειλούνται άμεσα με το καθεστώς της διαθεσιμότητας-απόλυσης.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου χαιρετίζει την απόφαση της Συγκλήτου να αναστείλει τη λειτουργία του ΕΚΠΑ, ως έκφραση της αντίθεσης της Πανεπιστημιακής κοινότητας στις απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων. Η αντίθεσή μας στη διαθεσιμότητα των εργαζομένων δεν υπαγορεύεται μόνο από την επαπειλούμενη δυνατότητα λειτουργίας του Ιδρύματος, λόγω υποστελέχωσης, αλλά πρωτίστως αποτελεί έκφραση συναδελφικής αλληλεγγύης, υπεράσπισης του κοινωνικού αγαθού της δημόσιας εκπαίδευσης και του δικαιώματος της εργασίας.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες ενδείξεις, το μέτρο της διαθεσιμότητας θα θίξει και τους υπόλοιπους κλάδους εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο, χωρίς να εξαιρούνται τα μέλη ΔΕΠ. Επομένως, η αντίστασή μας στη διαθεσιμότητα-απόλυση των διοικητικών υπαλλήλων είναι ένας κομβικός αγώνας που αφορά τόσο στην αποτροπή της ανεργίας εργαζομένων, μελών του Πανεπιστημίου μας, όσο και στην επιβίωση και αξιοπρέπεια του συνόλου της Πανεπιστημιακής κοινότητας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ΔΕΠ του ΠΤΔΕ του ΕΚΠΑ καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις των Συλλόγων του ΕΚΠΑ και να αγωνιστούν ενάντια στη διάλυση της δημόσιας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που προωθεί η πολιτική των μνημονίων.

Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας Κων. Σκορδούλης Ευαγ. Μαυρικάκη

Tags: σύλλογος ΔΕΠ ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα