Νέα απεργία από την ΠΝΟ την Τρίτη 16 του μήνα

17:37 9/4/2013 - Πηγή: E-Typos
Οι ναυτικοί δεν είναι διατεθειμένοι να αποδεχθούν τετελεσμένα, όπως αυτά περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας, προειδοποιεί με σημερινή της ανακοίνωση η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, η οποία αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας την Τρίτη 16 Απριλίου, ημέρα που εισάγεται στην ολομέλεια της Βουλής, το επίμαχο νομοσχέδιο.

Η απεργία,
που είναι σε πανελλαδικό επίπεδο και περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες πλοίων, θα ξεκινήσει από τις 6 το πρωί της Τρίτης 16/4 και θα λήξει στις 6 το πρωί της Τετάρτης 17/4. Τα ναυτεργατικά σωματεία έχουν προαναγγείλει την ημέρα της απεργίας συγκέντρωση στην Πλατεία Καραΐσκάκη.
Πηγές από την ΠΝΟ, ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι, αν τελικά το νομοσχέδιο περάσει με τη σημερινή του μορφή, δεν αποκλείεται να υπάρξει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

«Το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου επιχειρεί να καταβαραθρώσει το θεσμικό πλαίσιο, που ισχύει σήμερα (οργανικές συνθέσεις πλοίων, δεκάμηνη απασχόληση στην ακτοπλοΐα, θεσμός των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στα ποντοπόρα φορτηγά πλοία)» τονίζεται σε ανακοίνωση της ΠΝΟ, η οποία ζητά άμεσα την απόσυρσή του.

«Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα σε όλα τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες, τα σωματεία, τους εργαζόμενους, τις Επιτροπές Αγώνα, τις Λαϊκές Επιτροπές, τις Επιτροπές Ανέργων, να συμμετέχουν στην απεργιακή μάχη των ναυτεργατών», τονίζεται σε ανακοίνωση των ναυτεργατικών σωματείων, ΠΕΜΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού), «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» (Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού), ΠΕΕΜΑΓΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού), ΠΕΠΡΝ (Πανελλήνια Ένωση Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών) και ΠΕΣ/ΝΑΤ (Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ).
Την περασμένη Πέμπτη, τελευταία ημέρα επεξεργασίας του νομοσχεδίου στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, παρουσίασε 26 νομοτεχνικές βελτιώσεις στο σχέδιο νόμου, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια αλλαγή στα «φλέγοντα» ζητήματα του νομοσχεδίου, όπως το άρθρο 19 που προβλέπει ατομικές συμβάσεις εργασίας στα κατώτερα πληρώματα της ποντοπόρου, αλλά και το άρθρο 30 που επιφέρει αλλαγές στα εργασιακά των ναυτικών της ακτοπλοΐας.
Keywords
Τυχαία Θέματα