Ο ζωγράφος Αλέκος Φασιανός για τη Βίλα Αμαλία

01:52 10/1/2013 - Πηγή: Aixmi

Η Βίλα Αμαλία, στην οποία διάφοροι αναρχικοί κόπριζαν επί 22 χρόνια, υπήρξε σχολείο για πολλές προσωπικότητες, όπως ο μεγάλος σκηνοθέτης Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο στιχουργός Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο ζωγράφος Αλέκος Φασιανός, ο πανεπιστημιακός καθηγητής Χρήστος Γιανναράς και τόσοι άλλοι.

Ο Αλέκος Φασιανός μίλησε σήμερα για το σχολείο του στο ραδιοσταθμό ΑΘΗΝΑ

9.84 (στον Άρη Τόλιο).
«Πέρναγα πολλές φορές από εκεί, γιατί εξακολουθώ να μένω στη γειτονιά. Μου προκαλούσε θλίψη και μου ήταν ακατανόητο, γιατί να γίνεται αυτή η κατάληψη. Τόσα χρόνια και κανείς δεν μπόρεσε να καθαρίσει αυτό το κτίριο… Εκτός από ιστορικό, υπήρξε και σχολείο, γυμνάσιο, όπου μάθαμε γράμματα. Εγώ έκανα παρέα με τον Λευτέρη Παπαδόπουλο, τον Χρήστο Γιανναρά, τον Θόδωρο Αγγελόπουλο και είναι κρίμα ένα κτίριο των Γραμμάτων να καταντήσει αχούρι, να μην μπορεί να περάσει κανείς απ’ έξω και μέσα να όζει…
Γιατί αφήνουν τέτοια κτίρια να καταστρέφονται; Να γίνει πάλι Γυμνάσιο όπως ήταν και να συνεχίσει το ρόλο του, να βγάζει καλούς μαθητές και ανθρώπους στην κοινωνία, αντί να γίνονται καταλήψεις…».

Δημοσιογράφος: Απ’ ό,τι φαίνεται υπάρχουν τέτοιοι προσανατολισμοί από το Δήμο της Αθήνας, να ξαναγίνει σχολείο…

Αλ. Φασιανός: «Μακάρι… Πρέπει να γίνει κάτι, ώστε να μην γίνονται καταλήψεις. Γιατί να μπορεί ο καθένας να μπαίνει κάπου αυθαίρετα και να κάνει κατάληψη; Να το κάνουμε όλοι τότε… Πρέπει να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος και να μπορεί να βλέπει τα ωραία πράγματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα