«Καμπάνα» 242 εκατ. δολαρίων στη Microsoft για παραβίαση αδειών ευρεσιτεχνίας

15:59 11/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο τεχνολογικός Κολοσσός Microsoft υποχρεούται να πληρώσει στην εταιρεία IPA Technologies πρόστιμο ύψους 242 εκατομμυρίων δολαρίων για χρήση αδειών ευρεσιτεχνίας, σύμφωνα με απόφαση ομοσπονδιακού δικαστηρίου των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του Reuters, η Microsoft

χρησιμοποίησε «με τρόπο που ξεπερνά τις νομικές δικλίδες» τεχνολογίες της IPA στην ψηφιακή βοηθό Cortana που έχει αναπτύξει και διαθέτει στην αγορά. Το δικαστήριο συμφώνησε με την IPA για το ότι η τεχνολογία αναγνώρισης φωνής που χρησιμοποίησε η Microsoft στην Cortana παραβιάζει τα πνευματικά δικαιώματα της IPA σχετικά με λογισμικό επικοινωνίας υπολογιστών.

H IPA είναι θυγατρική της Wi-LAN, εταιρείας διαχείρισης αδειών ευρεσιτεχνίας, η οποία με τη σειρά της ανήκει στην καναδική εταιρεία τεχνολογίας Quarterhill και δύο επενδυτικές φίρμες. Η IPA αγόρασε την επίμαχη άδεια ευρεσιτεχνίας, μαζί με άλλες τεχνολογίες, από τη Siri Inc της SRI International, την οποία απέκτησε η Apple το 2010 και της οποίας την τεχνολογία χρησιμοποίησε στον εικονικό της βοηθό Siri.

Η IPA είχε καταθέσει τη σχετική μήνυση το 2018, κατηγορώντας τη Microsoft για παραβίαση αδειών ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με προσωπικούς ψηφιακούς βοηθούς και φωνητική διαχείριση δεδομένων.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα