Θέλεις να μάθεις ποιο είναι το IQ σου;

Η Ελληνική MENSA στα πλαίσια των σκοπών της για την αναγνώριση και υποστήριξη της ανθρώπινης ευφυΐας, διεξάγει στη Θεσσαλονίκη, τεστ IQ για την εισαγωγή στη MENSA, το Σάββατο 21 Απριλίου 2012 με ώρα έναρξης 19:00 μ.μ. και την Κυριακή 22 Απριλίου 2012 με ώρα έναρξης 17:00 μ.μ., στη Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου

Θεσσαλονίκης.

Το κόστος συμμετοχής είναι 30 € (για φοιτητές και μαθητές 20 €).

Η επιλογή του γκρουπ είναι ελεύθερη. Δεν χρειάζεται προηγούμενη αίτηση, παρά μόνο έγγραφο που να αποδεικνύει την ταυτότητα του υποψηφίου. Η αίτηση συμπληρώνεται επί τόπου.

Το τεστ αφορά άτομα που έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας τους. Όσοι δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, χρειάζονται εξουσιοδότηση από έναν γονέα ή κηδεμόνα.

Η MENSA είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 1946, και σήμερα αριθμεί πάνω από 115.000 μέλη, χωρίς καμία διάκριση, φυλετική, θρησκευτική, πολιτική, ταξική, φύλου, ηλικίας ή επιπέδου μόρφωσης, έχοντας Εθνικές λέσχες ΜENSA σε περίπου 50 χώρες του κόσμου και μέλη σε περισσότερες από 100. Για να γίνει κάποιος μέλος της MENSA η μόνη προϋπόθεση είναι να έχει δείκτη νοημοσύνης (I.Q. - Intelligence Quotient) που να τον κατατάσσει στο ανώτερο 2% του ανθρώπινου πληθυσμού. Ο Δ.Ν. μετράται με αναγνωρισμένα και αξιόπιστα τεστ, την σύνταξη των οποίων επιμελούνται ειδικοί ψυχολόγοι.

Πληροφορίες στην ιστοσελίδα: www.mensa.org.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα