ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΑΠΟ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

H απογραφή των συνταξιούχων θα γίνει από 20 Νοεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών.

Η απογραφή είναι υποχρεωτική και απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία στην τράπεζα ή τα ΕΛΤΑ, όπου τηρείται ο λογαριασμός του συνταξιούχου.

Για την απογραφή

ο συνταξιούχος θα πρέπει να έχει μαζί του τα παρακάτω δικαιολογητικά:

Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο σε ισχύ (για αλλοδαπούς).

Ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων του 3ου τριμήνου 2012.

Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος (ή βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ).

Οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο, από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ (κάρτα κοινωνικής ασφάλισης ή βιβλιάριο υγείας ή επίδειξη γνωστοποίησης).

Η απογραφή θα γίνει χωριστά για κάθε παροχή που χορηγεί ο Οργανισμός (κύρια σύνταξη, εξωϊδρυματικό επίδομα κ.λ.π).  Κατά την απογραφή ο συνταξιούχος θα πρέπει να  γνωρίζει τον αριθμό λογαριασμού του στον οποίο καταβάλλεται η σύνταξή του και να διαθέτει ΑΦΜ. Αν δεν έχει θα πρέπει να απευθυνθεί στην αρμόδια ΔΟΥ για να λάβει βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που δεν διαθέτει ΑΜΚΑ, οπότε θα πρέπει να φροντίσει πρώτα για την έκδοσή του και στη συνέχεια να απογραφεί.

Εξαιρούνται από τη διαδικασία: οι συνταξιούχοι που, λόγω αδυναμίας μετακίνησης, δεν μπορούν να προσέλθουν, ανήλικα τέκνα κάτω των 14 ετών, συνταξιούχοι που πληρώνονται μέσω πληρεξουσίου, όπως και συνταξιούχοι κάτοικοι εξωτερικού ή συνταξιούχοι που τελούν σε κατάσταση μόνιμης ανικανότητας για δικαιοπραξία, η απογραφή των οποίων θα γίνει από εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους, στα κατά τόπους Περιφερειακά Τμήματα του Οργανισμού.

Για όσους συνταξιούχους δεν απογραφούν το αργότερο έως τις 31/12/12Ο ΟΑΕΕ  θα ανασταλεί η καταβολή της σύνταξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα