Με την «Αριστερή Πρωτοβουλία» συμπαρατάσσεται η Θούλη Σιδηροπούλου

14:29 8/7/2013 - Πηγή: Matrix24

«Η πολιτική συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι αντίθετη στην λαϊκή βούληση καθώς και στην λαϊκή εντολή τονίζει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η κ. Σιδηροπούλου και επισημαίνει ότι: «Το σημερινό ΠΑΣΟΚ, ως ψευδώνυμη τάση του συντηρητισμού, θύμα του ‘’αυτισμού’’ και της ‘’αλαζονικής’’ αυτάρκειας της ηγετικής ομάδας του προκαλεί και απωθεί

τους πάντες».

«Το διαχρονικό και συλλογικό ΠΑΣΟΚ…μέσα από την πίστη σε μια στρατηγική συνεργασίας και μέσα από την ανάδειξη της αναγκαιότητας μιας σύγχρονης Κεντροαριστεράς έχει δημιουργήσει ένα σημαντικό πολιτικό απόθεμα, που δεν μπορεί και δεν πρέπει σπαταληθεί αλόγιστα» αναφέρει η Θούλη Σιδηροπούλου.

Ολόκληρη η δήλωση της έχει ως εξής :

«Δ Η Λ Ω Σ Η

ΘΟΥΛΗ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ, ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΣΣΟΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ημαθίας, πρώην μέλος Κ.Ε. ΠΑΣΟΚ

Βέροια 8 Ιουλίου 2013

Για όλους εμάς, για την γενιά αυτή, που ο Ανδρέας Παπανδρέου ονόμασε γενιά της Αλλαγής, η Νέα Ελλάδα, η Ευρώπη των Λαών, ένας Κόσμος με Ειρήνη, η Αλλαγή, οι αγώνες που δικαιώνονται με ένα ελπιδοφόρο μέλλον για τον Λαό και την Πατρίδα, το όραμά μας δεν ήταν κλεισμένο στις λέξεις και στα συνθήματα. Ήταν στα μάτια, στην ψυχή και στο νου όλων μας. Ο Ανδρέας, που εμείς είδαμε, ακούσαμε και βιώσαμε, είναι το πρότυπο που ξεχωρίσαμε, αποδεχτήκαμε και πιστέψαμε. Αυτή η προσφορά, αυτή η ιστορική παρουσία είναι η κληρονομιά μας. Είναι μέρος του εαυτού μας. Μας έχει διαμορφώσει, μας έχει δώσει την ταυτότητά μας.

Σε μια πορεία, που ξεκίνησε από την ΠΑΜΚ στην Βέροια, την ΠΑΣΠ Νομικής στην Θεσσαλονίκη, το Κεντρικό Συμβούλιο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, την Κεντρική Επιτροπή και το Εθνικό Συμβούλιο ΠΑΣΟΚ και ως υπ. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Ημαθία, πολύ περισσότερο και πολύ πιο διαφορετικό από το άθροισμα των προτάσεων, των διακηρύξεων, των υποσχέσεων και των βιωμάτων, στέκεται μέσα μου ένας λόγος τιμής με διαστάσεις χρέους απέναντι στον ίδιο μου τον εαυτό, αν δεν σταθώ στο ύψος των ευθυνών, που υπαγορεύει η συνείδησή μου.

Η πολιτική συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι αντίθετη στην λαϊκή βούληση καθώς και στην λαϊκή εντολή και οδηγεί τους Έλληνες εργαζόμενους σε μαζικές απολύσεις, τον Ελληνικό Λαό σε υλική και πνευματική φτώχεια ενώ η ανεργία καταστρέφει την νέα γενιά της πατρίδας μας. 597.000 Ελληνόπουλα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Κλείνουν τα δημόσια σχολεία και τα δημόσια νοσοκομεία. Τα άλλοτε ‘’περήφανα γηρατειά’’, οι σημερινοί συνταξιούχοι γίνονται σκιές δυστυχίας και εξαθλίωσης.

Η παντελής στασιμότητα κάθε παραγωγικής επένδυσης και η έλλειψη του συντονισμού της κοινής δράσης μας με τους Ευρωπαίους του Νότου διακινδυνεύει τον τόπο, την Εθνική Κυριαρχία, την Εθνική Ανεξαρτησία, την Κοινωνική Δικαιοσύνη και τα ζωτικά συμφέροντα Ελλάδας και Κύπρου. Η Ελλάδα μετατρέπεται σε μια μικρή αποικία της Γερμανοποιημένης Ευρώπης.

Η Ελληνική Δημοκρατία κι η Δικαιοσύνη στο όνομα μιας ψευδεπίγραφης ’’Εθνικής Σωτηρίας’’ αντικαθίστανται καθημερινά από την καθεστωτική ισχύ των Αναγκαστικών Διαταγμάτων της Τρόϊκας και των Μνημονίων και των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου της Δικομματικής Συγκυβέρνησης. Η Ελληνική Δημοκρατία και η νομιμότητά της δεν αμφισβητείται απλά, μα ναρκοθετείται κι ανατρέπεται κι όχι μόνον στιγμιαία αλλά μετρώντας, σήμερα, την 21η μέρα μη συμμόρφωσης της κυβέρνησης στην απόφαση του ΣτΕ.

Η συγκυβέρνηση ΣαμαράΒενιζέλου με ένα πολιτικό προσωπικό βαθιά διαβρωμένο από την αντίληψη του κυβερνητισμού, πρόθυμα οδηγούν την χώρα στην πλήρη αποδιάρθρωση της. Η λογική του άκρατου νεοφιλελεύθερου κυβερνητισμού μας εκτρέπει από τα συνταγματικά μας όρια. Δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα χωρίς την ριζική αλλαγή της πολιτικής, που εφαρμόζει αυτή η Κυβέρνηση. Η συγκυβέρνηση της Ν.Δ. και του σημερινού ΠΑΣΟΚ σημαίνει ΝΑΙ, στην ανασύσταση του κράτους και του παρακράτους της Δεξιάς, στην στήριξη ενός αυταρχικού και σκληρά Δεξιού Πρωθυπουργού.

Όμως, το διαχρονικό και συλλογικό ΠΑΣΟΚ δεν χωρά στα όρια του ‘’μικρόκοσμου’’ ηγεσιών, που με ιδιοτέλεια απεργάζονται για την μετάλλαξη του «γενετικού κώδικά» του. Η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη δεν χωρά στην ‘’αυτιστική’’ φιλοδοξία αξιωματούχων, που θέλουν να ζουν με τον εαυτό τους, για να υπηρετούν τον εαυτό τους.

Το σημερινό ΠΑΣΟΚ, ως ψευδώνυμη τάση του συντηρητισμού, θύμα του ‘’αυτισμού’’ και της ‘’αλαζονικής’’ αυτάρκειας της ηγετικής ομάδας του προκαλεί και απωθεί τους πάντες.

Το διαχρονικό και συλλογικό ΠΑΣΟΚ, η μεγάλη Πατριωτική Σοσιαλιστική Δημοκρατική Παράταξη, μέσα από την πίστη σε μια στρατηγική συνεργασίας και μέσα από την ανάδειξη της αναγκαιότητας μιας σύγχρονης Κεντροαριστεράς έχει δημιουργήσει ένα σημαντικό πολιτικό απόθεμα, που δεν μπορεί και δεν πρέπει σπαταληθεί αλόγιστα. Οφείλουμε λοιπόν «να συνδυάσουμε την δυνατότητα της Δημοκρατικής Παράταξης και των άλλων δυνάμεων να διαμορφώσουν με διάλογο μια διπολική στρατηγική νικηφόρων συνεργασιών σε κάθε θεσμό, σε κάθε κοινωνικό χώρο και μια σύγχρονη πολυκομματική και πλειοψηφική Κεντροαριστερά, με προγραμματικές συγκλίσεις, με αλληλεγγύη, με προοπτική, κατά τα πρότυπα των άλλων ευρωπαϊκών χωρών».

Με την ιδιότητα του μέλους του ΠΑΣΟΚ, της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης που ίδρυσε και ενέπνευσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, συμμετέχω και συμπαρατάσσομαι με την Αριστερή Πρωτοβουλία.».

Keywords
Τυχαία Θέματα