Π.Α.Σ.Α: Πολίτες Απέναντι Στον Ατομικισμό

13:40 3/7/2012 - Πηγή: TottBlog
Συμβαίνει εδώ και πολύ καιρό τα «χτυπημένα» εισιτήρια να αλλάζουν χέρια μέσα στα Μ.Μ.Μ. Το κάνουν φίλοι μου, το έχω κάνει και εγώ, η φωτογραφία του κινήματος έχει γεμίσει τους τοίχους στο fb, συζητιέται συνεχώς σε παρέες και οι περισσότεροι μάλλον είναι υπέρ αυτής της πράξης, Κάποιοι άλλοι, λιγότεροι, διαφωνούν.

Ένα εισιτήριο κοστίζει 1,40 ευρώ και έχει διάρκεια 90 λεπτά. Αν το χρησιμοποιήσεις μόνο για κάποιες στάσεις και για μία διαδρομή 30 λεπτών είναι πολύ λογικό να θέλεις να εξυπηρετήσεις κάποιον άλλον
και μάλιστα χωρίς τύψεις. Έτσι κατεβαίνοντας ή αφήνεις το εισιτήριο σου στην θέση σου για να το πάρει ο επόμενος ή καθώς κατεβαίνεις το πλασάρεις διακριτικά σε κάποιον που μόλις ανεβαίνει.

Αυτή είναι η μία άποψη. Που λίγο το μίσος και η απέχθεια για όλα αυτά που συμβαίνουν και λίγο η αντίδραση «νομιμοποιούν» αυτή την πράξη.

Από την άλλη κάποιοι διαφωνούν. Με επιχειρήματα που εύκολα μπορείς να τα αντικρούσεις και αυτοί με την σειρά τους να αντικρούσουν τα δικά σου και τελειωμό δεν έχει.

Ας πράξει λοιπόν ο καθένας κατά συνείδηση. Το κίνημα πάντως έχει αποκτήσει την δυναμική του και διαδίδεται πολύ γρήγορα.
Του Στέλιου Γαλανόπουλου
Keywords
Τυχαία Θέματα