Απίστευτη τραγωδία στο Αιγαίο: Πνίγηκαν 58 λαθρομετανάστες. Τα 25 ήταν παιδιά- Ανασύρουν διαρκώς πτώματα

Μια πραγματική τραγωδία εκτυλίσσεται αυτή την ώρα στο Αιγαίο. 58 λαθρομετανάστες πνίγηκαν στο Αιγαίο όταν το λαθρεμπορικό σκάφος που τους μετέφερε προσέκρουσε σε ύφαλο μεταξύ των ελληνικών και των τουρκικών ακτών και βυθίστηκε.

Στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 102 λαθρομετανάστες από Συρία και Ιράκ που είχαν επιβιβαστεί στην περιοχή της Σμύρνης. Για οτηδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε άμεσα. Ερευνες

διενεργεί η Ακτοφυλακή και το Πολεμικό Ναυτικό, αλλά και η ΠΑ.

Ο βοηθός νομάρχης της Σμύρνης, Αρνταχάν Τοτούκ δήλωσε πως έχουν βρεθεί 39 πτώματα. Ωστόσο, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν άλλα 15 πτώματα εγκλωβισμένα στην αποθήκη του σκάφους.«Νομίζω ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών θα είναι 54» είπε ο Τοτούκ.

Από τους νεκρούς, 25 είναι παιδιά. Έχουν διασωθεί 45 άτομα, μεταξύ των οποίων ο καπετάνιος και ο βοηθός του, οι οποίοι συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές.

Ο Α.Τοτούκ είπε, επίσης, ότι πρόκειται για σκάφος μήκους 15 μέτρων και ότι, στην πλειοψηφία τους, οι μετανάστες ήταν Παλαιστίνιοι. Άλλες πηγές υποστηρίζουν ότι οι επιβαίνοντες ήταν κυρίως ιρανικής και συριακής υπηκοότητας.

Πηγή: defencenet.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα