Γλίτωσε τη φυλακή ο Έλληνας που έκλεψε πίνακα του Νταλί

«Φτηνά» τη γλίτωσε ο Φοίβος Ισταυρίογλου αφού καταδικάστηκε από αμερικανικό δικαστήριο σε απέλαση στην Ελλάδα και σε πρόστιμο 9.100 δολάρια, για την κλοπή του πίνακα «Cartel de Don Juan Tenorio» (1949) του Σαλβαντόρ Νταλί, (η αξία του οποίου ανέρχεται σε 150.000 δολάρια), από γκαλερί του Μανχάταν, τον περασμένο Ιούνιο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Νew York Times,

ο 29χρονος Φοίβος Ισταυρίογλου άρπαξε τον πίνακα και τον έβαλε σε μία σακούλα με ψώνια, τη στιγμή που οι κάμερες ασφαλείας κατέγραφαν το γεγονός. Μετά τη δημοσιοποίηση των εικόνων της κλοπής, ο πίνακας ταχυδρομήθηκε ανωνύμως από την Ελλάδα στη διεύθυνση της γκαλερί.

Στη συνέχεια, ο κ. Ισταυρίογλου έλαβε πρόσκληση από έναν ανακριτή που υποδυόταν τον ιδιοκτήτη της γκαλερί για να επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη, προσφέροντάς του μία θέση συμβούλου. Έτσι, μόλις έφθασε στο αεροδρόμιο Κένεντι συνελήφθη από την αστυνομία.

Ο κ. Ισταυρίογλου, στο δικαστήριο, υποστήριξε ότι είναι αθώος και μετά από σύντομη ακροαματική διαδικασία αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 100.000 δολάρια. Χθες, ομολόγησε την ενοχή του, τονίζοντας ότι «ήταν μια ηλίθια πράξη».

Τελικά το δικαστήριο αποφάσισε, ο κατηγορούμενος να καταβάλει 9.100 δολάρια και να απελαθεί στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα