Apple, Facebook, Yahoo: Αρνούνται ότι δίνουν πληροφορίες χρηστών στο FBI

11:19 7/6/2013 - Πηγή: BankWars

Οι εταιρείες Apple, Facebook και Yahoo αρνήθηκαν τις εικασίες ότι παρέχουν σε κυβερνητικές υπηρεσίες «άμεση πρόσβαση» στους διακομιστές τους, μετά από σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Ουάσινγκτον Πόστ.

Η Ποστ ανέφερε την Πέμπτη ότι ο αμερικανικός Εθνικός Οργανισμός Ασφάλειας (NSA) και το FBI

«έχουν άμεση πρόσβαση στους κεντρικούς διακομιστές 9 κορυφαίων εταιρειών του Διαδικτύου», μέσω ενός άκρως απόρρητου προγράμματος, με την ονομασία PRISM.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι υπηρεσίες κάνουν «εξαγωγή» ηχητικών δεδομένων, βίντεο, φωτογραφιών, μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εγγράφων και αρχείων σύνδεσης, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς

Ο επικεφαλής του Facebook σε θέματα ασφαλείας, Τζο Σάλιβαν, δήλωσε: «Δεν παρέχουμε σε καμία κυβερνητική υπηρεσία άμεση πρόσβαση στους διακομιστές του Facebook. Όταν ζητείται από την εταιρεία να παράσχει δεδομένα ή πληροφορίες σχετικά με συγκεκριμένα άτομα, εμείς εξετάζουμε προσεκτικά κάθε τέτοιο αίτημα, συμβουλευόμαστε τους ισχύοντες νόμους και παρέχουμε τις πληροφορίες εφόσον αυτό απαιτείται από το δίκαιο».

Παρομοίως, ο εκπρόσωπος της Apple, Στιβ Ντόουλινγκ, δήλωσε: «Δεν έχουμε ακουστά το PRISM. Δεν παρέχουμε σε καμία κυβερνητική υπηρεσία άμεση πρόσβαση στους σέρβερ μας και οποιαδήποτε κυβερνητική υπηρεσία ζητά πληροφορίες σχετικά με τους πελάτες μας, πρέπει να έχει δικαστική εντολή». Ερωτηθείς εάν η Apple έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα συλλογής δεδομένων της NSA και του FBI, η εταιρεία αρνήθηκε να απαντήσει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα