Facebook: Είσαι μέσα; Πρόσεχε! – Τίποτα δε σβήνει – Δείτε τι έπαθαν Έλληνες χρήστες…

22:50 7/2/2013 - Πηγή: BankWars

Η ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο internet έδωσε την ευκαιρία στον προϊστάμενο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη να διηγηθεί απίστευτες ιστορίες για το πως χρησιμοποιούν κακοποιοί το Facebook εκμεταλλευόμενοι την άγνοια εκείνων που σερφάρουν.

-Πόσοι γνωρίζουν τους όρους χρήσης του Facebook; Ότι, δηλαδή, οι όροι μπορούν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση; Ή ότι το Facebook αποποιείται τα πνευματικά δικαιώματα;

Πρέπει να γνωρίζετε πως ό,τι αναρτάται στο Facebook, μοιράζεται με άλλους. Και όποιος νομίζει ότι μπορεί να διαγράψει το λογαριασμό, σφάλλει. Ο λογαριασμός δεν διαγράφεται, αλλά απενεργοποιείται».

- Μιλώντας για τους κινδύνους της βιομηχανικής κατασκοπείας, ο κ. Σφακιανάκης ανέφερε: «Έχω δει ανθρώπους να καταρρέουν μπροστά μου, έχοντας υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές. Σας διαβεβαιώ όμως, ότι είμαστε και θα εξακολουθήσουμε να είμαστε ο φόβος και ο τρόμος των κακόβουλων. Και καλούμε τους επιχειρηματίες, που διαβάζουν στο Διαδίκτυο συκοφαντικά και εκβιαστικά δημοσιεύματα, να έρχονται στην υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι όποιο αρχείο δημοσιεύεται στο Διαδίκτυο παραμένει για πάντα».

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις :

- Επιχειρηματίας διέθετε ένα laptop, μέσω του οποίου πραγματοποιούσε το σύνολο των συναλλαγών του. Κάποιος υπάλληλος εγκατέστησε ειδικό πρόγραμμα στο φορητό υπολογιστή, το οποίο έστελνε όλες τις συνομιλίες (ηλεκτρονικές και μη) σε servers στο εξωτερικό.

- Καθηγητής που είχε οικονομικές διαφορές με εταιρεία στην Αγγλία, εισέβαλε στη βάση δεδομένων της και κατάφερε να αλλάξει τη χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής, προκαλώντας ανυπολόγιστη ζημιά στην εταιρεία.

- Σε δημόσια αρχή, άγνωστο άτομο έπαιρνε την ηλεκτρονική αλληλογραφία του προέδρου και απαντούσε εξ ονόματός του.

- Περίπτωση μεγάλου επιχειρηματία. «Eίχε αναρτήσει στο Facebook ότι θα πάει στη Μύκονο 10-20 Αυγούστου. Ακριβώς στις 11 Αυγούστου μπήκε ο διαρρήκτης σπίτι του και έφυγε στις 19!».

- Οι εισπρακτικές εταιρείες κάνουν χρήση του Facebook. «Στέλνουν καλλίγραμμες κοπέλες από εισπρακτικές εταιρείες που προσεγγίζουν τους οφειλέτες, μέσω Διαδικτύου. Γι’ αυτό προσέχουμε από ποιους λαμβάνουμε αιτήματα φιλίας»

Keywords
Τυχαία Θέματα