Noma – Κοπεγχάγη: Μαζική δηλητηρίαση στο καλύτερο εστιατόριο του κόσμου…

Είναι το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου τα τρία τελευταία χρόνια, όμως αυτή τη φορά, το δανέζικο «NOMA» στην Κοπεγχάγη βρίσκεται στη επικαιρότητα γιατί προκάλεσε τροφική δηλητηρίαση σε 63 πελάτες του μέσα σε διάστημα πέντε ημερών!
Τα συμπτώματα των πελατών του εστιατορίου, που είχαν κάνει κράτηση από τον προηγούμενο χρόνο και δηλητηριάστηκαν ήταν διάρροια και εμετός. Το γεγονός αποδίδεται σε άρρωστο εργαζόμενο στην κουζίνα του εστιατορίου.

Ο διευθυντής του δύο αστέρων «Μισελέν» εστιατορίου που χρεώνει περίπου 880 δολάρια (5.000 δανέζικες κορόνες) για μενού δύο ατόμων, δήλωσε:

«Είμαστε

πολύ στεναχωρημένοι και ζητούμε συγγνώμη για όλο αυτό και είμαστε σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τις αρχές όσο και με τους πελάτες μας, που αντιμετώπισαν πρόβλημα, ώστε να τους αποζημιώσουμε».

Ο σεφ του Noma, ο αλβανικής καταγωγής Δανός Ρενέ Ρετζέπι, είναι ο άνθρωπος που έστρεψε την διεθνή προσοχή στη σκανδιναβική κουζίνα. Το όνομα του εστιατορίου του προέρχεται από τις λέξεις «Nordisk» και «mad» που θα πει «σκανδιναβικό φαγητό».

Keywords
Αναζητήσεις
dilitiriasi sto noma.
Τυχαία Θέματα