ΕΛΠΕ: Δυο νέα κοινοπρακτικά ομολογιακά δάνεια 605.000.000 ευρώ από ελληνικές και ξένες τράπεζες

Τα ΕΛΠΕ . και η Hellenic Petroleum Finance PLC ανακοίνωσαν τη σύναψη δύο νέων Κοινοπρακτικών Ομολογιακών Δανείων τελικού ύψους 605.000.000 ευρώ

Η έκδοση των Δανείων, στο οποίο συμμετείχαν ξένες και ελληνικές τράπεζες, υπερκαλύφθηκε, με αποτέλεσμα το τελικό ποσό
των Δανείων να υπερβεί τον αρχικό στόχο των 525.000.000.Τα Δάνεια, είναι τριετούς διάρκειας και θα χρησιμοποιηθούν για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων καθώς και την κάλυψη άλλων δραστηριοτήτων της επιχείρησης.

Η Eurobank Εργασίας Α.Ε., η ALPHA BANK A.E., η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ της Ελλάδος Α.Ε. η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. και η HSBC Bank plc συμμετείχαν ως Διοργανώτριες Τράπεζες (Mandated Lead Arrangers), ενώ η Eurobank και η HSBC ανέλαβαν και ρόλο Συντονιστριών Τραπεζών (Coordinators and Bookrunners) των Δανείων. Συνολικά δώδεκα τράπεζες, έξι ελληνικές και έξι ξένες, συμμετείχαν στα Δάνεια.

Τα παραπάνω Δάνεια είναι επιπρόσθετα Κοινοπρακτικού Ομολογιακού Δανείου ύψους €225.000.000, το οποίο υπεγράφη τον Δεκέμβριο του 2012, με την ΑLPHA BANK A.E. να εκτελεί ρόλο Διαχειρίστριας Τράπεζας (Agent) και το οποίο επίσης θα χρησιμοποιηθεί για αναχρηματοδότηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα