Σόιμπλε: Η Κύπρος φταίει

Σε συνέντευξή του στη γερμανική ραδιοφωνία σήμερα το πρωί, ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Wolfgang Schäuble αναφέρθηκε στο καυτό θέμα της Κύπρου που μονοπωλεί το ενδιαφέρον και των γερμανικών ΜΜΕ μεταθέτοντας κάθε ευθύνη για την επιβολή υποχρεωτικού τέλους στις καταθέσεις των κυπριακών τραπεζών. Επιπλέον, έστειλε μήνυμα και στους “ρισκαδόρους” καταθέτες.

«Αυτό είναι απόφαση της

Κύπρου. Η ευθύνη δεν βαρύνει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, δεν βαρύνει τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη-μέλη», είπε.

Όσον αφορά στους Γερμανούς καταθέτες, ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας τόνισε για άλλη μια φορά ότι οι επενδύσεις τους είναι ασφαλείς:

«Στη Γερμανία κανείς δεν πρέπει να έχει αυτή την ανησυχία», υπογράμμισε, διευκρινίζοντας ότι αυτό ισχύει ενόσω το κράτος είναι σε θέση να αποπληρώνει τα δάνειά του.

Την ίδια διαβεβαίωση είχε κάνει τις τελευταίες ημέρες μέσω του εκπροσώπου της και η Καγκελάριος Angela Merkel, επαναλαμβάνοντας την προ πέντε ετών εγγύηση που είχε δώσει για τα χρήματα των Γερμανών καταθετών.

Τέλος, ο Wolfgang Schäuble κάλεσε τους επενδυτές σε χώρες υψηλού ρίσκου που προσφέρουν χαμηλή φορολόγηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα