Σταθάκης: Ευφυής κίνηση Σαμαρά να θέσει θέμα ευρωπαϊκής ΑΟΖ

Θετικά σχολίασε την κίνηση του πρωθυπουργού να θέσει θέμα ευρωπαϊκής ΑΟΖ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, με δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό Real.

«Όπως ξέρετε, εγώ αποφεύγω την εύκολη κριτική. Θεωρώ ότι μπορεί να αποδειχθεί καλή η κίνηση και η επιλογή αυτή. Λέω λοιπόν ότι μπορεί να αποδειχθεί μια ευφυής κίνηση, διότι απεμπλέκει την αξιοποίηση των πηγών,

που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, από το εθνικό επίπεδο -και σε γεωπολιτικό επίπεδο μπορεί να αποδειχθεί ευφυής αυτή η κίνηση» είπε ο κ.Σταθάκης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε: «Έχει διάφορες φοβίες, οι οποίες επίσης είναι δικαιολογημένες, περί ευρωπαϊκών, συμμετοχής στην αξιοποίηση, κ.ο.κ., αλλά στο γεωπολιτικό στοιχείο νομίζω ότι είναι μια ευφυής κίνηση, ακριβώς γιατί επιτρέπει στο ελληνικό κράτος να το απεμπλέξει από την προφανή σύγκρουση, η οποία θα το συνοδεύσει πολύ γρήγορα και πολύ άμεσα. Και βέβαια βάζει την Ευρώπη εντός ενός πλαισίου αναγκαστικού, το οποίο πρέπει να οριοθετήσει, προκειμένου να αξιοποιηθούν στη Μεσόγειο, αυτές και άλλες πιθανές πηγές που θα εμφανιστούν στο μέλλον».

Keywords
Τυχαία Θέματα