Ανατροπή με τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ και το άνοιγμα του Taxis για τις φορολογικές δηλώσεις

Εκτός του αρχικού σχεδιασμού φαίνεται πως βαίνει η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ και το άνοιγμα της ψηφιακής πλατφόρμας στο Taxis για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων, καθώς φαίνεται πως παρά τις πυρετώδεις διεργασίες, στην ΑΑΔΕ δεν προλαβαίνουν να τελειώσουν άμεσα όλες τις διαδικασίες.

Έτσι, όλα θα γίνουν με μια καθυστέρηση λίγων ημερών, σε σχέση πάντα

με τον αρχικό σχεδιασμό του οικονομικού επιτελείου.

Ο ΕΝΦΙΑ θα αναρτηθεί μέσα στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο, καθώς για πρακτικούς λόγους απαιτούνται ημέρες που δεν είναι καθημερινές.

Η μεγάλη «ανατροπή» έρχεται με τον χρόνο που θα ανοίγει φέτος το Taxis για τις φετινές φορολογικές δηλώσεις.

Φέτος η ΑΑΔΕ είχε βάλει στόχο το σύστημα να τεθεί σε λειτουργία πριν τις 31 Μαρτίου, δηλαδή νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. Αυτό όμως, δεν φαίνεται πως μπορεί να πραγματοποιηθεί λόγω του τεράστιου όγκου των στοιχείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Taxis θα ανοίξει μετά την ανάρτηση του ΕΝΦΙΑ και συγκεκριμένα μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Απριλίου.

Στο οικονομικό επιτελείο «καίγονται» περισσότερο να ανεβάσουν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, καθώς οι ιδιοκτήτες θα έχουν στη διάθεση τους ελάχιστες εβδομάδες (έως τις 30 Απριλίου) για να πληρώσουν την πρώτη δόση.

Φέτος, ο ΕΝΦΙΑ θα μπορεί να καταβληθεί σε έως και 11 μηνιαίες δόσεις, έως και τον Φεβρουάριο του 2025, ενώ από την ερχόμενη χρόνια η πληρωμή του φόρου ακινήτων θα γίνεται σε 12 δόσεις από Μάρτιο έως Φεβρουάριο.

Ίδιος αριθμός δόσεων με πέρυσι θα συνεχίσει να ισχύει για το φόρο εισοδήματος. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων θα τεθεί στις 30 Ιουνίου, ενώ η πρώτη από τις 8 συνολικά δόσεις, θα πρέπει να καταβληθεί έως τις 31 Ιουλίου.

Με τροπολογία που κατέθεσε προ ημερών το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, όσοι καταβάλουν εφάπαξ τον φόρο εισοδήματος, θα έχουν έκπτωση 3%.

Η διάταξη αφήνει παράθυρο να ισχύσει η έκπτωση και σε περίπτωση παράτασης, καθώς λόγω των εκλογών του Ιουνίου, εκτιμάται ήδη ότι θα δοθεί περισσότερος χρόνος στους φορολογούμενους έως και τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου.

Διαβάστε επίσης:

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: «Κλείνει» επίσημα η Εγνατία Οδός – Τα επόμενα βήματα για την έναρξη της παραχώρησης

Πώς η πολιτική αγυρτεία παντρεύτηκε το πολιτικό θράσος

Viva: Πρώτη συμφωνία Καρώνη με Ντέιμον – Ποιες διαφωνίες υπήρξαν στη Γενική Συνέλευση

Keywords
Αναζητήσεις
anatropi-me-ta-ekkatharistika-tou-enfia-kai-to-anoigma-tou-taxis-gia-tis-forologikes-diloseis.htm,
Τυχαία Θέματα