Οικιακά φωτοβολταϊκά: Υπογραφές συμπαράστασης συλλέγει ο Σύνδεσμος “Ήλιος”

11:44 25/9/2012 - Πηγή: Econews

“Οι εξελίξεις που διαμορφώνονται στην αγορά των οικιακών Φωτοβολταϊκών,  μετά τις αποφάσεις για την νέα τιμολογιακή πολιτική, τον αποκλεισμό της Πελοποννήσου και τον συνεχιζόμενο αποκλεισμό της Εύβοιας, ανοίγουν τον δρόμο της ανεργίας σε 25-30.000 νέους Επιστήμονες & Τεχνικούς, δημιουργώντας ένα νέο αδιέξοδο σε αυτούς και τις οικογένειές τους” αναφέρει ο Σύνδεσμος Ήλιος σε επιστολή του προς τον Ασημάκη Παπαγεωργίου.

Ο Σύνδεσμος ζητάει συνάντηση με τον υφυπουργό και προχωρά σε συλλογή υπογραφών για τα οικιακά

φωτοβολταϊκά.

Σε σχετικό κείμενο που εξέδωσε ο “Ήλιος” αναφέρει τα κάτωθι:

“Ζητάμε την συμπαράσταση σας στο αγώνα μας για τους εξής  λόγους.

1ον]  για να μην μείνουν  Άνεργοι 25-30.000 νέοι Επιστήμονες και Τεχνικοί  που ασχολούνται με τα Οικιακά Φωτοβολταϊκά  στην χώρα μας , άνευ λόγου και αιτίας .

2ον]Για  να μπορούν Χιλιάδες Ελληνικές Οικογένειες  να συμμετέχουν στην διανομή του παραγόμενου  Ενεργειακού  πλούτου της Χώρας μας  από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στηρίζοντας το εισόδημα τους   και όχι αυτός ο πλούτος να πηγαίνει στις τσέπες λίγων.

3ον] Για να μείνει ο παραγόμενος πλούτος από τον Αέρα και τον Ήλιο στην  Χώρα μας και να μην μεταφερθεί σε τραπεζικούς λογαριασμούς του Εξωτερικού  και αυτός.

—ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Α] Ο Υφυπουργός Ενέργειας κος ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ αποφάσισε στις 10/8/2012 την αιφνιδιαστική μείωση της εγγυημένης τιμής των Οικιακών Φωτοβολταϊκών κατά 47% επικαλούμενος  ελλείμματα της ΔΕΗ, τα οποία όμως δεν οφείλονται στα Οικιακά Φωτοβολταικά.

Β] Η ΡΑΕ [Ανεξάρτητη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας] αποφάσισε την  1/8/2012 και δημοσίευσε αρκετά αργότερα, ότι το δίκτυο της Πελοποννήσου είναι κορεσμένο, σταματώντας κάθε επενδυτική δραστηριότητα στην Πελοπόννησο σε σχέση με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Στην απόφαση της φρόντισε να συμπεριλάβει εκ των υστέρων και τα Οικιακά  Φωτοβολταικά, με σκεπτικό που δεν στέκει ούτε Επιστημονικά ούτε Τεχνικά, όπως εξαιρετικά αποδεικνύει η απόφαση του Τ.Ε.Ε Δυτικής Ελλάδος.

Ταυτόχρονα   η ΡΑΕ είχε φροντίσει να αδειοδοτήσει με 1.000Mw ξένη εταιρία, ενώ κυκλοφορεί ότι παρ’ολο τον κορεσμό θα κάνει εξαιρέσεις για κάποιες μεγάλες επενδύσεις στην Πελοπόννησο .

Οι δύο προαναφερόμενες αποφάσεις  είχαν σαν άμεσο αποτέλεσμα την ανεργία 2.000-3.000 νεων Επιστημόνων και Τεχνικών που απασχολούνταν άμεσα και έμμεσα στην αγορά των Οικιακών Φωτοβολταικών της Πελοποννήσου  και τον Οικονομικό μαρασμό των ίδιων και των Οικογενειών τους.

Παράλληλα  η απόφαση του κου Υφυπουργού, προετοιμάζει την σταδιακή  είσοδο στην ανεργία  χιλιάδων Νέων Επιστημόνων και Τεχνικών σε όλη την Ελλάδα, διότι με την απόφαση του μειώνει στο ελάχιστο εάν δεν μηδενίζει την αγορά των  Οικιακών Φωτοβολταϊκών ,που απασχολούσε 25-30.000 κατά κύριο λόγο νέους Επιστήμονες και Τεχνικούς, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους,  τις οικογένειες τους αλλά και την Εθνική Οικονομία .

Η ΑΛΗΘΕΙΑ  ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Τα ελλείμματα της ΔΕΗ δεν προέρχονται από τα Φωτοβολτα

Keywords
Τυχαία Θέματα